Babacan İskenderun İlçe binasını açtı… Vatandaşla buluştu…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay’da partisinin İskenderun İlçe Başkanlığı binasının açılışını yaptı. Babacan, kentteki bazı iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla basına kapalı toplantıda buluştu. 

DEVA Partisi Hatay İl Başkanı Sadullah Ergin ve İskenderun İlçe Başkanı Güven Gündüz, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ile birlikte basının sorularını yanıtladı.

DEVA Partisi’nin Türkiye’nin en genç ve yeni siyasi partilerinden birisi olduğunu söyleyen Ali Babacan, “İyi ki yola çıkmışız. İyiki DEVA Partisi’ni kurmuşuz” dedi.

Partilerinin yaklaşık iki yıl önce kurulduğunu ve kısa sürede teşkilatlanmayı gerçekleştirdiklerini anlatan Babacan, 81 ilin tamamında örgütlendiklerini belirten Babacan, mahalle mahalle, Türkiye’de var olduklarını kaydetti.

Kuruluşunun üzerinden bu kadar kısa süre geçmesine rağmen DEVA Partisi artık ülkemizin olmazsa olmaz bir siyasi partisi haline gelmiş durumdadır. DEVA Partisi artık Türkiye’de siyasette çok önemli bir boşluğu dolduran bir siyasi konuma geldi. Her gün uyandığımda, işe başlarken ‘İyi ki DEVA Partisi’ni kurmuşuz, iyi ki bu yola çıkmışız diyorum” ifadesini kullandı.

Basın 28 Şubat’ı sordu!

“Hızlı bir değerlendirme yaptık. ‘Yanlış anlamaya sebep olur mu?’ diye. Herkes ‘Yok’ dedi. 28 Şubat tarihini belirlerken 28 Şubat üzerinden bir mesaj verme gayreti yoktu, öyle bir ortak irade hiçbir zaman olmadı. Sadece takvimdeki uygun olan pazartesi bugüne denk geldi, onun için öyle oldu.”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili soru üzerine Babacan, “Eğer partiler ittifak halinde seçime giriyorsa, ittifak halinde seçime girecek partilerin mümkünse ortak bir adayla seçime girmeleri daha doğru bir yöntem olacaktır.” dedi.

Partisinin kuruluş çalışmaları ve genel siyaset üzerine konuşan Babacan, daha sonra basın mensuplarının soruları yanıtladı. Babacan, İskenderun’da şehir turu attı, vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Beraberindeki partililerle Havuzlu çarşıda yaya yürüyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İskenderun’daki programının son bölümünde Şehir merkezindeki esnafları ziyarete ayırdı. Esnafın, vatandaşların ve üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.