Karlar ve Buzlar Ülkesi şarkısına Belen Atik yaylasında karlar altında klip çekildi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Heripus Çoksesli Korosu, dördüncü klibini Belen’in Atik yaylasında karlar altında çekti.

Müzik alanında çeşitli başarılara imza atan Müzik Öğretmeni Erhan Kara ve müziğe gönül veren arkadaşları ile birlikte Belen’in Atik Yaylasında klip çekimi gerçekleştirdi.

“The Land Of Ice And Snow” şarkısının konusu Buz ve kar ülkesinin güzel yanlarını anlatmak olduğu için Belen’in Atik yaylasında kar görüntüleri işliğinde çekilen klip, zor şartlarda çekildi.

Çekim ile ilgili görüşlerini Ekogündem Gazetesinin okurları ile paylayan müzik Öğretmeni Erhan Kara, “Klibi karlı zor şartlarda çektik. Ama hem eğlendik hem de klibimizi başarıyla çektik. Konserlerimizde sıkça seslendirdiğimiz bir eser olan The Land Of Ice And Snow,  eser dünyaca ünlü Powermetal grubu olan Stratovarius grubunun eseri. Bu eseri 2017 yazında Heripus Koro için koroya uyarlamıştım. Klibini çekmek bugüne nasip oldu. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum. Şuan Heripus Koro olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yazın Çanakkale’de yapılacak olan uluslararası koro yarışmasına katılacağız. Her sene en az iki ya da üç klip çekerek daha fazla profesyonelleşmeye çalışıyoruz. İskenderun ve Hatay’a örnek olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz uluslararası başarı elde etmek. Yurtdışında yapılan yarışmalarda ülkemize birincilik getirmek. Umuyorum ki bunu bir gün başaracağız. Halkımızdan bize destek olmasını bekliyoruz. Özellikle “Heripus Koro” adlı youtube kanalımıza abone olup videolarımızı beğenirseniz bize en büyük desteklerden birini yapmış olursunuz. Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Heripus Çoksesli Koro ve Erhan Kara

Erhan Kara, 5 Haziran 1986 İskenderun’da doğdu. Müzik hayatına aktif olarak 2003 yılında gitar eğitimiyle başlayan Kara,

İskenderun’da birçok yerel rock grubunda solist ve gitarist olarak yer aldı.

 

2008 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümü‘nden mezun oldu. Daha sonra

Ağustos 2010’da Erzincan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünü kazandı. Bir yıl eğitim gördükten sonra Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümüne geçiş yaptı.

 

Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çoksesli Korosu ile yirminin üzerinde konser ve şehir dışı koro festivallerinde görev aldı.

4 Mayıs 2013’te Prof.Dr Mustafa Uslu şefliğinde Marmara Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile katıldığı üniversiteler arası koro yarışmasında Otantik( geleneksel) dalda ikincilik, çoksesli düzenleme dalında birincilik yaşadı.

 

2012-2015 yılları arasında Boğaziçi Caz Korosu‘nda korist olarak yetmişin üzerinde konser iki yurtdışı koro festivali ( Fransa – Polyfollia, Macaristan Europa Cantat ), bir yurtdışı uluslararası koro yarışmasında ( Varna May Choir Competition ) görev alıp bu yarışmada karma korolar kategorisinde birincilik elde etti.

27 Temmuz – 5 Ağustos 2018 tarihlerinde o sene yirmincisine Estonya‘nın ev sahipliği yaptığı Avrupa‘nın en büyük koro festivali olan Europa Cantat Festival‘de Latin America Roots atölyesinde katılımcı olarak bulundu ve bu atölyenin sonunda verilen konserde solo eser söyledi.

14 Nisan 2014 tarihinde Kıraç ile stüdyoya girerek Muammer Sun bestesi olan 19 Mayıs Marşı’nın vokal ve koro kaydında yer alan Erhan Kara,

18-24 Ocak 2015 tarihleri arasında Londra’dan gelen Royal Opera House organizasyonu ile yapılan İstanbul Zorlu Center’da dört defa temsili yapılan La Boheme Operası‘nda oynadı.

 

10 Şubat 2016 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı‘ndan mezun olan Kara,

20 Haziran 2016’da İskenderun Heripus Çoksesli Korosu‘nu kurdu.

Sahnelediği konserlerden toplanan kitap bağışları ile Arsuz Pirinçlik Ortaokulu, Ağrı Doğubeyazıt Nuhun Gemisi Ortaokulu ve Van Kıratlı Köyü Selahattin Ülkümen İlkokulu’na kütüphaneler kurulmuş ve Arsuz Pirinçlik Ortaokulu kütüphanesinin açılışında İskenderun Heripus Çoksesli Korosu ismi ile ilk dinletisini verdi.

2018’den beri devlet okulunda müzik öğretmenliği yapmaktadır.

Heripus Çoksesli Korosu’nun halen koro şefliği yapmakta olan Erhan Kara, sayısız konserler vermiştir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.