“Sakıncalı Piyade anılıyor”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Sakıncalı Piyade anılıyor”

29 yıl yönce aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar  Uğur Mumcu, anılıyor.

“Sevgili Uğur Mumcu”nun 29 yıl yönce alçakça, acımasızca, hunharca güpegündüz bombalanarak öldürüldü.” Diyen Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Mumcu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Sakıncalı Piyade’ye başlığı ile yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Her geçen gün Uğur Mumcu’yu daha büyük sevgi ve saygı ile anıyoruz; daha engin özlemle arıyoruz. Sevgili Uğur Mumcu’nun yüreğimizdeki yeri dolmadı, basındaki ve toplumdaki yeri dolmadı, doldurulamadı.

Uğur Mumcu, önemli bir  araştırmacı gazeteci, yılmaz, usanmaz, gözüpek bir devrimci, bir laik aydın yazar, bir demokrasi ve hukuk savaşçısıydı. Coşkulu ve ödunsüz bir Atatürkçüydü. Doğru bildiği yolda şaşmadan, sapmadan yürüdü ve  yiğitçe öldü. ”Devletin devlete, insanın insana kulluğunu yok etmek için uyan… UYAN GAZİ KEMAL UYAN.” diyen gerçek bir solcu Uğur Mumcu’nun ve onun esin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda sapmadan yürüyeceğiz.

Atatürk’ün kararlılıkla karşı koyduğu tarikatlar, gençlerin beynini yıkayıp canlarına kıymalarına neden olurken sessiz kalan yöneticilere genlerimizdeki direnç, kararlılık ve solculukla her zamankinden daha fazla direnme ve mücadele etme kararlılığını sürdüreceğiz.

Bilinçli Atatürkçü devrimci, demokrat laik dostların tekrar başı sağ olsun.

Değeri ,fikirleri ve mücadeleci kişiliği her geçen yıl daha çok özlenen ve anlaşılan Türk devrimcilerine mal olmuş “Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu”nun anısı önünde saygı, sevgi ve minnetle eğiliyorum. Ruhu şad olsun. ” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.