ADD Şube Başkanı Turhaner: Eğitim ve barınma hakkı para ile olmamalıdır!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Son günlerde gündeme gelen yurtlarda intihar ve ölüm olayları yurtların eğitimin tarikatları cemaatlere teslim edilmesinin ne kadar yanlış olduğunu gözler önüne sermekte olduğunu işaret eden  Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, “eğitim ve barınma hakkı para ile olmamalıdır” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, konuyla ilgili açıklamasında; Türkiye Cumhuriyeti laik sosyal bir hukuk devletidir. Bu ülkede yaşayan her fert anayasa ve hukuka mevkisi ne olursa olsun uymak zorundadır. Devlet okuyan her öğrencinin barınmasından ulaşımında yemesinden içmesinden sorumlu olmalıdır. Eğitim ve barınma hakkı para ile olmamalıdır son günlerde gündeme gelen yurtlarda intihar ve ölüm olayları yurtların eğitimin tarikatları cemaatlere teslim edilmesinin ne kadar yanlış olduğunu gözler önüne sermektedir. Türkiye fetö’cü anlayışın izleri nerelere götürdüğünü hala yeterince anlayabilmiş değil bir ülkede tarikatlar cemaatler olabilir din manevi bir duygudur isteyen istediği gibi ibadet eder zaten laiklik de inanan inanmayan herkesin güvencesidir bizim esas karşı olduğumuz şey tarikat ve cemaatlerin eğitime yargıya siyasete kamusal alana olan müdahaleleridir. Bu asla kabul edilemez din gibi temiz bir duygu buralardan uzak tutulmalıdır. Yurt açmak eğitimi sağlamak devletin asli görevidir. Bu hak hiç kimselere bırakılamaz. Aladağ’daki faciada bize göstermiştir ki, açılan ve açılacak olan yerlerde devletin denetimi olmalı anayasaya uymayan laiklik karşıtı kurumlara müsaade ile müsaade edilmemelidir. Toplum olarak da biz anne-baba olmanın dışında bu ülkede gençliğin geleceğinden sorumluyuz çare parasız demokratik laik bilimsel eğitim Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi onun sarsılmaz ilkelerinin yolundan gidilmelidir.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.