Patent Taklit ve haksız rekabeti önler…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Marka Vekili M. Kürşat Esen, Arsuz İş İnsanları Derneği Başkanı Adnan Ağır ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetine nezaket ziyaretinde bulundu.

Arsuz İş İnsanları Derneği üyesi Marka Vekili Av. M. Kürşat Esen, göreve yeni gelen İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu Başkanı Diyap Atar ve Yönetim Kurulu’na hayırlı olsun dileklerini iletti.

Fikri Mülkiyet Hukuku alanında hukuki danışmanlık faaliyetlerinde bulunduklarını belirten Av. Kürşat ESEN, Hatay, Osmaniye, Adana ve bölgede faaliyet gösteren firmalara ve kurumlara Marka Danışmanlığı ( Marka, Patent ve Tasarım ) ve Fikri Mülkiyet Hukuku alanında hukuki danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Marka/Patent hakkında bilgiler veren Esen, ‘‘Patent ve faydalı model belgesi buluşları korurken, marka kişi ve firmaların marka (isim, logo, şekil) tescil belgesi işletmelerin mal ve hizmetlerini diğer işletmelerin mal ve hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlar. Coğrafi işaret belgesi ise belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökeninin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri korur. Taklit ve haksız rekabetin önlenmesi adına hukuki korumadan faydalanmak için Türk Patent kurumuna tescil işlemlerinin yapılması çok önemli ’ şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu Başkanı Diyap Atar da, Esen Patent sahibi Av. M. Kürşat Esen ile Arsuz İş İnsanları Derneği Başkanı Adnan Ağır’a ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile birlikte son buldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.