WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SHOW COLUMNS FROM wp_users LIKE 'author_order'

WordPress veritabanı hatası: [Duplicate column name 'author_order']
ALTER TABLE wp_users ADD `author_order` INT( 4 ) NULL DEFAULT '0'

WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (63874) ORDER BY t.name ASC

Milletvekili Hatimoğulları: Suriye-Serekaniye Allouk su istasyonunu TBMM’ye taşıdı! | Ekogündem Gazetesi

Milletvekili Hatimoğulları: Suriye-Serekaniye Allouk su istasyonunu TBMM’ye taşıdı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Suriye-Serekaniye yakınlarında bulunan Allouk su istasyonunun su sağladığı 400 binden fazla insanın su sıkıntısından kaynaklı yaşadığı mağduriyet her geçen gün daha da derinleşirken, tüm dünyada pandemi koşullarının da devam etmekte olduğuna dikkat çeken HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Covid-19 virüs salgını karşısında su kullanımı daha da hayati bir önem kazandığına dikkat çekerek Allouk  su istasyonu suyunun Türkiye tarafından kesilmesi iddialarını Meclis gündemine taşıyarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na soru önergesi verdi.

Tulay HATIMOĞULLARI ORUÇ HDP Adana Milletvekili

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu önergede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince sorularını yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

 

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın önergesi şöyle:

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 27 Ekim’de yaptığı toplantıda;Çin’in BM Daimi Temsilci Yardımcısı GengShuang, Türkiye’yi Allouk Su İstasyonu’ndan yapılan su tedariğinikesmekle suçlamış: “Fırat’taki su seviyesi azalmakta ve Allouk Su İstasyonu’nun işleyişi sık sık kesintiye uğramaktadır. Bu da su, elektrik ve tarımsal sulama arzını sürdürmeyi zorlaştırmaktadır” ifadelerini kullanmıştır.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin (IRC) de yayınladığı raporlarda Allouk Su İstasyonundaki su kesintilerine dikkat çekilmiştir. Türkiye ordusunun Ekim 2019’da Barış Pınarı Harekatı sırasında kontrol altına aldığı sınır kasabası Serekaniye yakınlarında bulunan Allouk Su İstasyonundan 400 binden fazla insanın su ihtiyacı karşılanmaktadır.Silahlı çatışmalarda taraf olmamalarına rağmen sivillerin mağdur olmasına vurgu yapılırken, bunu sonlandırma ve sivillerin temel ihtiyaçlarının karşılanması çağrılarında bulunulmuştur.

Uluslararası kamuoyuna birçok kez yansıyan Türkiye tarafından Fırat nehri suyunun debisinin azaltılması, Alloukistasyonundaki suyun kesilmesi iddiaları cevaplandırılmalıdır.Herkes sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için gerekli sağlıklı, güvenli suya ulaşabilmeli ve suya erişim hakkı sağlanmalıdır.

 

Bu bağlamda;

 

1.Allouk su istasyonunun suyunun kesilmesi iddialarına yanıtınız nedir?Suyun kesilmesi ile ne amaçlanmaktadır?

 

  1. Allouk su istasyonunun su sağladığı 400 binden fazla insanın su sıkıntısından kaynaklı yaşadığımağduriyet her geçen gün daha da derinleşmekte iken, bu uygulamayla uluslararası alanda bir başarı kazanılması mı planlanmaktadır?

 

3.Tüm dünyadapandemi koşulları devam ederken, Covid-19 virüs salgını karşısında su kullanımı daha da hayati bir önem kazanmaktadır. Bu anlamıyla Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan halkların sularının kısıtlanmasıyla, pandemi ile mücadelede zorluklar yaşanacağı aşikardır. Türkiye’nin Suriye halkları ile bu konuda dayanışması elzem değil midir?

 

4.Su üzerinde uygulanan politika devam ettiği müddetçe; bölgede yaşanacak olan ölümlerden, kıtlıktan, tarım ürünlerinin olumsuz etkilenmesinden, hayvan ölümlerinden ve hastalıklardanTürkiye sorumlu görülecektir.Bu ağır sonuçları yaşamamak üzere Bakanlığınızca adımlar atılacak mıdır?

 

5.Allouk su istasyonu suyunun kesilmesi iddiaları hakkında Bakanlığınızca resmi bir açıklama yapılacak mıdır?

 

6.Türkiye aşağı kıyıdaş ülkelere ‘önemli zarar vermeme’ ve ‘suyun faydalarının paylaşımı’ ilkelerinin gözetilmesi kapsamında 1987 yılında Suriye ile yapılan 1987 Ekonomik İşbirliği Protokolüne göre;Fırat’tan saniyede 500 metreküp su bırakmayı kabul etmiştir,bahsi geçen protokolün yükümlülüğü sağlanmakta mıdır?

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.