Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu İdareci Öğretmen ve bir grup Öğrenci, düzenlenen program ile Erzincanlı Hattat Ressam Rafet Kavukçu’yu ziyaret etti.
Okul Müdürü Lokman Yeniçeri, Resim Öğretmeni Selma Korkmaz Gülüş, Abdullah Lale, Semih Erez ve Doğu Gazetesinin kurucularından gazeteci yazar Halil İbrahim Özdemir de hazır bulundu. Öğretmen ve öğrenciler, Hattat Ressam Rafet Kavukçu ile hat sanatı ve resim üzerine sohbet etti.
Kavukçu, 1939 Erzincan depreminde ailesinin göçük altında kaldığını, bir kardeşini kaybettiğini kendisinin de yaşama tutunduğu anları duygulanarak anlattı. Yaşanmış anılarını ve deneyimlerini öğrencilere anlatan Kavukçu, öğretmen ve öğrencilerin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Öğrenciler de Kavukçu’nun sohbetini ilgiyle dinledi. Çocuklara ise “elinizden kalemi fırçayı eksik etmeyin.” diyen ailelerden çocuklarına sanatı teşvik etmelerini istedi.
İngiliz Gotik sanatını Türk sanatına uyarlaması ile kendi alfabesini oluşturan Kavukçu’nun Kuran-ı Kerim’i el yazması olarak kaleme aldı. Bu el yazması Kuran-ı Kerim, El Ezher Üniversitesi‘nden (Mısır Kahire) 16 profesörün dört yıl süren incelemesinden sonra basılmasına onay verildi. Bu gelişmeyle ilgili olarak da Kavukçu, “Ben bir de latin harfleri üzerindeki ‘bauhaus’ gotikte şöyle bir çalışma yaptım. bu İngiliz gotiğinin aşağı yukarı benin nezdinde Türk Gotiğine dönüşmesinde bir alfabe çıkardım. Mesela Zühretinnur, Hutbe-i Şamiye değişik bir karakter kazandırayım diyerek bu çalışmayı yaptım” dedi.
Vali Metin İlyas Ortaokulu resim Öğretmeni Selma Korkmaz Gülüş ve Okul Müdürü Lokman Yeniçeri, okulun sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımda; “Bugün Erzincan’ımızın ve ülkemizin değerli hattatlarından ve ressam Rafet Kavukçu’yu öğretmen ve öğrencilerimizle ziyaret ettik.” şeklinde takipçilerini bilgilendirdi. Çocukların keyifli bir ziyaret olarak anılarını süsleyecek olan Hattat Ressam Rafet Kavukçu da ziyaretten dolayı çok mutlu oldu.
Ressam Hattat Rafet Kavukçu Kimdir?
Hattat – ressam Rafet Kavukçu’nun biyografisi; 1929’da Erzincan’da sekizinci kardeşlerin dördüncüsü olarak doğdu. Tevafuklu Kur’an’ın hattatı ve Nur Risalelerinin kapak kompozisyonunun ressamı olarak tanınan Kavukçu’nun pek çok tablo ve posteri bulunmaktadır. Bediüzzaman ile alakalı olarak hazırladığı albüm kaynak eser olarak kullanılmaktadır. Çocukluğunda, risalelerde geçen meşhur Erzincan depreminden sağ kurtulanlardan.” diye biliniyor.