Bakan Çay’ın Hatay ziyaretinde Limak da vardı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’a  gelen Ticaret Bakanı  Mehmet Muş, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Milletvekilleri ile birlikte ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Bakan Çay’ın ziyaret programında İskenderun Limak daha vardı Vatan çay Limak yetkilileriyle Görüş alışverişinde bulundu ve çalışanlar ile toplantı yaptı.

21 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 09.00’da İskenderun Ramada Otelde Ticaret Bakanı  Mehmet Muş başkanlığında, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik ve ilgililerin katılımıyla ilimiz iş insanlarıyla “Hatay İş İnsanları ile İstişare Toplantısı” gerçekleştirdi.

Gerçekleşen toplantının ardından Ticaret Bakanı Mehmet Muş beraberindeki heyet ile birlikte, ilk olarak Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünde incelemelerde bulunarak yetkililerden İskenderun liman sahasındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardında Hatay Valiliğini ziyaret eden Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Valilik şeref defterini imzalamasının akabinde Valilik Makamına geçerek Hatay Valisi Rahmi Doğan’dan Hatay’a yapılan yatırımlar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u, tarih boyunca birçok güçlü medeniyete ev sahipliği yapmış, farklı inanışları ve etnik yapıları aynı çatı altında barış ve hoşgörü ile bir arada tutan kadim şehir Hatay’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Valilik ziyareti sonrasında beraberindeki heyet ile birlikte, Cilvegözü Sınır Kapısını ziyaret ederek alanda incelemelerde bulundu ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından yapmış olduğu basın açıklamasında Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Sınırlar son dönemlerde yapılan yatırımlarla hem teknik hem de elektronik olarak en üst seviyede. Burada, izinsiz girişlere karşı her türlü tedbirimiz alınmış vaziyette. Sınırlarımızın güvenliği Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılmakta ve sağlanmakta. Burada yer yer duvarlar örülmüş vaziyette. Devam eden inşaatlar söz konusu. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak özellikle bu kapılardaki girişlerin sağlıklı bir şekilde yürümesi için uğraşıyoruz. İzinsiz, kaçak herhangi bir girişe asla ve asla müsaade edilmeyecektir, göz yumulmayacaktır. Burada tedbirlerimizi, uygulamalarımızı daha da fazla yoğunlaştıracağımızı ifade etmek isterim. Dünyanın farklı bölgelerinde, son dönemde de Afganistan’da ortaya çıkan gelişmelerden sonra başlayan göç akınlarının sorumlusu Türkiye Cumhuriyeti Devleti değildir. Oradaki bu gelişmelerin ortaya çıkmasından sorumlu biz değiliz. Dolayısıyla ortaya çıkan bu göçmen akınını Türkiye’nin göğüslemesi, buna tek başına katlanması söz konusu olamaz. Biz, sınırlarımızda ve gümrük kapılarımızda gereken her türlü tedbiri alıp, asla ve asla oradan kaçak ve izinsiz geçişe müsaade etmeyeceğiz. O bölgelerin bu hale gelmesinde sorumlu olanlar, uluslararası kuruluşlar, Birleşmiş Milletler ve diğer önemli kurumların oradaki insanların durumunu düşünmesi, gerekli tedbirleri alması gerekir. İnsanlar bazen yalın ayak bazen de uçaklara tutunarak oradan çıkmak istiyorlar. Dolayısıyla bu insani trajedinin uluslararası kuruluşlar tarafından ve oranın bu noktaya gelmesinde sorumlu olanlar tarafından giderilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu açıdan biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, daha önce de dediğim gibi sınırlarımızda her türlü tedbiri aldık. Asla ve asla herhangi bir izinsiz, kayıt dışı, kaçak girişe gümrük kapılarımızdan müsaade etmeyeceğiz. Afganistan’daki bu insani dramın giderilmesi için uluslararası kuruluşların elini, taşın altına koyması lazım. Avrupa Birliği’nden tutun da Amerika’ya, Birleşmiş Milletlere kadar bütün bu zengin devletlerin ve uluslararası kuruluşların insani trajedinin giderilmesi için gereken maddi ve diğer anlamdaki girişimleri sağlayarak tedbir almaları gerekmektedir. Dolayısıyla sorumluluğu Türkiye’nin almasını kimse bekleyemez, beklememeli. Biz her türlü tedbiri alıp sınırlarımızı, gümrük kapılarımızı korumaya devam edeceğiz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından Zeytindalı Gümrük Kapısına geçen Bakan Muş, gümrük sahasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı ve akabinde bölgeden ayrıldı.

İlimizde yapmış olduğu incelemelerde ve gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerde Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Vali Yardımcıları Şenol Bozacıoğlu, Salih Altun, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Adem Yeşildal ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.