Denizcilik ve Kabotaj Bayramında Denize Çelenk Bırakıldı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeni ile İskenderun‘da başlayan Çelenk koyma ve diğer etkinlikler ardından öğle saatlerinde Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal KUTLU , Liman Başkanı Hüseyin DEMİR  ve Deniz Ticaret Odası yönetiminin de katıldığı, ilçemizden de Kaymakamımız Musa SARI  ve Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN’in de katıldığı denize denizci şehitler anısına çelenk bırakma programı düzenlendi.

Madenli Mahallesi Hatay Valiliği Yat Limanı,

nda yapılan törende teknelerle denize açılarak denizci şehitler adına denize çelenk bırakılarak anma gerçekleştirildi.

Etkinliklerin gün ve hafta boyunca devam edeceği belirtilirken Kaymakam SARI da misafirlere ilgilerinden ve programa katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

 

BAŞKAN SAVAŞ’IN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

“DENİZLERİMİZİ KORUMAK VE BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE DAHA TEMİZ BİR ŞEKİLDE BIRAKMAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREV VE SORUMLULUĞUDUR”

 

Lütfü Savaş mesajında, “ 1 Temmuz 1926 yılında Kabotaj Kanunu’nun yürülüğe girmesiyle denizlerimizde egemenliğimizin ilan edilmesi ile denizcilik sektörümüz hızlı bir şekilde gelişme göstermiştir. Denizlerimizi korumak bizden sonraki nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

 

Denizciliğimizin gelişmesi için, denizlerimizden sağlanan imkânların arttırılması, kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve en etkin şekilde kullanılması Büyükşehir Belediyemizin öncelikleri arasındadır.

 

Bu anlayışla Türk denizciliğini daha ileri noktalara taşımak için çalışıyor, denizcilik sektörünü yüceltmeye devam ediyoruz. Denizcilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve deniz şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.