Yaşlı kadına saldırı ve tecavüzü Baro kınadı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Barosu, Reyhanlı’da 80 yaşındaki bir kadına yapılan saldırı ve tecavüzü kınadı. Yaşanan olayı vahim bir olay olarak kınayan Hatay Barosu, Hatay olayın hukuki sürecini de hassasiyetle takip edeceklerini açıkladı.

“Barodan yapılan açıklama şöyle: 23.06.2021 günü gündüz saatlerinde Reyhanlı ilçesinde 80 yaşındaki bir kadına yapılan saldırı ve tecavüzü lanetliyoruz.
Bu olay da göstermiştir ki, kadına ve çocuğa yönelik saldırı ve istismara karşı yasa koyucular  gecikmeksizin yeni ve caydırıcı yasal düzenleme yapmak zorundadır.
Ayrıca, bu suçların mücadelesinde tüm eğitim araçları etkin biçimde kullanılmalı ve bu yolla suça yönelimin de önü alınmalıdır.
İnfaz yasasındaki düzenlemeler bu suçlar bakımından ağırlaştırıcı şekilde düzenlenmelidir. Keza bu ve benzeri olaylardaki artış ta dikkate alınarak İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı yeniden gözden geçirilmelidir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.