İskenderun Kadın Platformu: “Karanlık gider İstanbul sözleşmesi kalır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“İstanbul sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz’ dedik. 1 Temmuz’da lehe karar çıkana kadar ve sonrasında da sözleşmeye sahip çıkacağımızı söylemeye devam ediyoruz.” Diyen kadınlar 1 Temmuz’a kadar sokaklarda olacaklarını bir kez daha haykırdılar…

 

İskenderun Kadın Platformu bu gün ve har Perşembe saat 17.00’de İskenderun eski Biz Pazarı’ndaki Parkta eylemine devam edecek. Bu gün bir araya gelen kadınlar, seslerini bir kez daha yükselttiler.  İskenderun Kadın Platformu adına Belgin Ayrancı Kartal, “Karanlık gider İstanbul sözleşmesi kalır” diyerek konuşmasını noktaladığı açıklamada kadın mücadelesine dikkat çekti.

Alkış, slogan ve halaylı açıklamasında Belgin Ayrancı Kartal, şunları söyledi:

“30 Nisan tarihinde bir Cumhurbaşkanlığı kararı daha yayınlanarak adeta duyduk duymadık

 

kalmasın dercesine Türkiye’nin 1 Temmuz 2021’de sözleşmeden çıkacağı belirtildi. Böylece kadınlara gözdağı; Danıştay’a açılan onlarca dava konusunda yargıya ve konuyu gündemine alan Venedik Komisyonu’na talimat verilmeye çalışıldı. İşte bu sebeple haklarımıza sahip çıkmak için nöbettiyiz.

Ceza infaz kurumlarına dair düzenleme yapılırken TCK 103 çocuk istismarcıları affını tekrar gündeme getirmeye çalıştılar.  Çocuk istismarcılarına af getirilmesi, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi, devamında 6284’ün ve hatta Medeni Kanun’un alınması gibi kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılara karşı mücadele etmek için bugün nöbetteyiz şiarıyla alanlardayız. Kadın ve kadın artılar olarak İstanbul Sözleşmesi’nden, yaşamlarımızdan, haklarımızdan, dayanışmamızdan ve örgütlü mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz.

İstanbul sözleşmesi yıllara yayılan örgütlü mücadelemizin sonucudur. Eril iktidar  rejiminin hukuksuz çekilme  kararı bizim için yok hükmündedir. Bu sebeple 11 Mayıs 2011 i #İstanbulSözleşmesi10Yaşında, ‘Daha nice yaşlara’ diyerek kutladık.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.