ENERJİSA TOROSLAR’ın 6 aylık ilgisizliği tepki topluyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ENERJİSA 9 Ekim 2020’den bu yana aydınlatma direğine ilgisiz… 9 Ekim 2020’de sabah saatlerinde Belen’de başlayıp Arsuz ve İskenderun’u da etkileyen  yangında sabaha karşı geri geri gelen arazözün çarpmasının ardından hasar alan aydınlatma direği ENERJİSA’nın halen ilgisizliğinin göstergesi olarak yamulmuş bir şekilde ilgi bekliyor.  Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda rüzgarın etkisiyle sağa sola eğilen, kıvılcımların sağa sola saçılan aydınlatma direğine olan ilgilizliğe isyan eden mahalle sakinleri; “Bu direğin bakımı için illa birinin ölmesi ya da elektrik akımına mı kapılması gerekir?” diye soruyor. 

Mahalle sakinleri ve muhtarın konuyu defalarca kuruma iletmesine rağmen, TOROSLAR ENERJİSA Hatay’ın  Arsuz ilçesi  Nergizlik Mahallesinden yapılan arıza, bakım, onarım ihbarlarını da duymazdan geliyor. Kuruma yapılan şikayetlerin ardından iki kez olay yerinde inceleme yapan ekipler, direğin fotoğrafını çekip gidiyor.

Öte yandan sık sık ve düzensiz yaşanan elektrik kesintileri de bölge halkının tepkisini çekiyor. Günlük güneşlik havada zamansız enerji kesintisi yaşayan halkın da günlük yaşamını da olumsuz etkiliyor… Pandemi döneminde uzaktan eğitim almak zorunda olan okul çağındaki çocuklar çevrim içi eğitimi kesintiye uğruyor. Nergizlik Mahalle sakinleri Toroslar Enerjisa’nın seslerine kulak vermesini istiyor… Yaşanan mağduriyetin insana ve çevreye zarar vermeden yapılmasından yana tavır koyuyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.