ÜZGÜNÜZ! EĞİTİM BİTTİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Pandemi dolayısıyla kapatılan yüzbinlerce eğitim kurumu bugün eğitimin açığını asla toparlayamayacaktır. Bunca eğitim açığının toparlanması maalesef mümkün değildir. Tam bir buçuk yıl boş geçti.

Bekir AYAZ Eğitimci-YAZAR Adil Kurs Merkezi

Maarif kongresi toplanırken düşman Ankara Polatlı civarındaydı. Fakat savaş durumuna rağmen toprakların kaybedilmesi riskine ortadayken eğitime ara verilmemiş ve her şey devam etmişti. Uzaktan eğitimin faydalı olduğunu sanan insanlar varsa maalesef yanılıyorlar. Tüm akademisyenleri toplayın deney gurubu ve kontrol gurubu oluşturarak araştırma yapsınlar. Online eğitim ve yüz yüze eğitim yapan öğrencilerin başarı durumunu incelesinler görecekleri sonuçlar zaten ortadadır. Online eğitimin daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi etkisi yüzde 10 bile değildir!
Bu söylediğim sözleri bu sene yapılacak LGS, AYT ve TYT sınavlarında birebir göreceksiniz. Başarı elde eden çocuklar özel dersler ile bir yere gelen çocuklar olacaktır. Yine iddia ediyorum bu sene LGS sınavında 90 soruda 90 yapan tek bir çocuk bile çıkmayacaktır. Tabi Milli Eğitim Bakanlığı soruları çok kolay hazırlayarak tüm sorulara doğru cevap verilmesini sağlamazsa. Online eğitimi başarılı olarak göstermeleri de ayrı bir senaryo olacaktır.
Binlerce kurs merkezi kira, vergi vb. giderlerinin hiçbirinden muaf tutulmamıştır. Ayakta duramayıp kapatan yüzlerce kurs merkezi vardır. Devletimiz karar alırken neden insanların tümünü düşünmez ki?
Önce Sağlık ama sonra Eğitim gelir. Maalesef eğitim şu an sıralamada bile yok. Hiçbir eğitim kademesi müfredatı bitirememiştir. Ne devlet ne de özel kurumlar! Bitirenler bile üstün körü geçmiş sadece anlatmak için anlatmıştır. Keşke önlem alsaydınız da eğitime ara vermeseydik. Eğitim hep devam etseydi. 2020-2021 eğitim durumu maalesef bugün yapılan açıklamayla bitmiştir. 2021-2022 sezonu da böyle geçerse gelecekte ülkemizi pek güzel senaryolar beklemiyor. Yine diyoruz.
ÜZGÜNÜZ! EĞİTİM BİTTİ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.