Seyfi Dingil dönemindeki hurdalar yine Meclis gündeminde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediyesi 3 mart Çarşamba günkü geçmiş dönem Belediye eski Başkanı Seyfi Dingil’in döneminde gündeme gelen ve belediyeye ait hurdaların “kayıp hurdaların kayıtsız olarak satışı”  ile ilgili konu İskenderun Belediyesinin 3 Mart 2021 tarihli oturumunda yine gündeme geldi…

Av. Deniz Atasever, Adliye’ye intikal etmediğini İskenderun Belediyesi olarak konunun İdari soruşturma olarak İskenderun kaymakamlığına iletildiğini, İskenderun Kaymakamlığının da hurdalar ile ilgili kovuşturma yapılmaması yönündeki görüşlerini belediyeye ilettiğini anlattı.

Mutlu: “Hurdalar ile ilgili idari soruşturma kamu oyuyla paylaşılsın”

CHP Grubu Sözcüsü Meclis üyesi Ali Mutlu’nun gündem dışı söz alarak gündeme taşıdığı hurdalar ile ilgili iki yıldan bu yana açılan İdari soruşturma’nın akıbetinin mecliste paylaşılmadığı ve meclis üyelerinin konuyla ilgili olarak bilgilendirilmediğini “Hurdalarla ilgili iki yıldan bu yana cevap yok. İdari soruşturmanın sonucunun ne olduğunu da bilmiyoruz. Ülkemizde bu ve benzer olaylar ile ilgili olarak Belediye Başkanlarının görevden alınmasına varan kararların alındığını biliyoruz. İdari soruşturma ile ilgili hiçbir şeyin paylaşılmıyor. İdari soruşturmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaşın” sözleriyle eleştirel bir konuşma yaptı.

 

Mutlu’nun konuşmasının ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, konuyla ilgili herhangi bir “saklama, gizleme” durumunun olmadığını belirterek “Belediyemizin avukatı konuyla ilgili bizleri bilgilendirsin” demesi üzerine Av. Deniz Atasever, Adliye’ye intikal etmediğini İskenderun Belediyesi olarak konunun İdari soruşturma olarak İskenderun kaymakamlığına iletildiğini, İskenderun Kaymakamlığının da hurdalar ile ilgili kovuşturma yapılmaması yönündeki görüşlerini belediyeye ilettiğini anlattı.

 

Hatırlanacağı üzere Seyfi Dingil başkanlığı döneminde İskenderun Belediye Meclis toplantısında Numune Mahallesinde bulunan belediye garajında ki ve diğer mahallerde ki hurdaların  Denizciler mahallesinde ki garajda toplandığını MHP meclis grubu tarafından gündeme taşınmıştı.

Dönemin meclis üyesi Osman Çolak, “Başkan Seyfi Dingil’in sözü üzerine gittiğim belediye garajında hurda göremedim. Rastlamadım. Başkan Seyfi Dingil’i kandırıyorlar” sözleri meclis tutanaklarına geçmişti. Osman Çolak, 30 Eylül 2014 tarihinde İskenderun Belediyesinde gerçekleşen encümen toplantısında hurdaların satışı ile ilgili yazı geldiğini, Belediye encümenleri Mehmet Dönmez, Fatma Kolçak ve Muhittin Kara’nın hurda tespiti için Numune Mahallesinde bulunan garaja gittiklerini ancak hurda bulamadıklarını bildirmiş ve hurdaların kanuni satışlarının olmadığı bilgisini İskenderun belediye Meclisinin o günkü toplantısında dile getirmişlerdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.