İGM’li gençler yaralı köpeğe sahip çıktı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğünün Ekim ayından bu yana her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği sokak hayvanlarını besleme etkinliği takdir topluyor. Gençleri bu haftaki etkinliklerinde yaralı bir köpeğe el uzattı.

Gençlik Merkezi genç gönüllülerinin her hafta gerçekleştirdiği ve sokak hayvanlarının beslendiği etkinlikte bu hafta üzücü olaylar yaşandığı belirtildi.

İskenderun Çankaya Mezarlığı ve çöp atıklarının bulunduğu alanın yakınındaki sokak hayvanları için düzenlenen etkinlikte gönüllü gençler, mezarlık alanaında yaralı köpeğe ilk müdahaleyi yaparak köpeğin hayatını kurtardı.

Ardından birkaç haftadır ilgilendikleri bir anne ve yavru köpeklerden bir kaçının telef olduğunu gören gençler yavruları ve yaralı köpeği İskenderun Belediyesine ait Hayvan Barınağına teslim ederek veteriner hekimlerden bilgi aldılar. Yavruların annelerinin de barınağa teslim edilmesiyle karantinaya alınan köpekler gençler sayesinde hayatta kaldı.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, gelişmelerle ilgili şu ifadeleri kullandı; “Ekim ayından bu yana gönüllü gençlerimizle birlikte düzenli olarak yürüttüğümüz sokak hayvanlarını besleme etkinliğimiz gençlerimizin büyük özverisi ile her hafta eksiksiz devam ediyor. Bu hafta yaşanan olaylar bizleri hem üzdü hem de böylesine vicdanlı ve duyarlı bir gençlikle bir arada olmanın gururunu yaşattı.

Sosyal medyadan yaptığımız duyuru ile mama desteği talebinde bulunduk, bize ve gençlerimize güvenen destekçilerimiz sayesinde canların karnı doydu. Şimdi aynı desteği yaralı ve yuvaya ihtiyacı olan canlar için istiyoruz. Maalesef ki barınakta böyle bir sürü köpek var. Satın alma sahiplen ruhuyla hareket edersek daha iyi olacağına inanıyoruz. Yaralı köpeğimizin ve anne ile yavruların durumunu bizler ve gençlerimiz yakından takip ediyoruz, umuyorum kısa sürede bir yuvaya kavuşurlar.” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.