Bu gün Giyd-el Kıddas (Kıddes Bayramı) kutlu olsun…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bölgede yaşayan Arap aleviler, bugün dini bayramlardan Kıddes (Ğiyd el Kıddas) Bayramını kutluy.or.  Yöre halkı bayrama özel olarak kreykuşat ve sarı burma tatlılarını yaparak, bayramda konuklarına ikram ediyor.
Kıddes Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman,  Hz. İsa´nın vaftiz edildiği gün olarak 19 Ocak´ta kutlandığını anımstarak farklı inanışların, kültürlerin, geleneklerin kentimizde hoşgörü ile harmanlandığı, hürmet edilip kutlandığı bu tür özel günler, bağlılıkların günden günde artmasında önemli bir role sahip olduğunu anımsattı.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, günün anlam ve önemine ilişkin şu mesajı paylaştı:
  “Her sene 19 Ocak´ta kutladığımız Kıddes Bayramı, tüm inanışlara duyduğumuz saygının, sevginin ve hürmetin yansımalarından bir tanesidir. Farklı inançların özel günlerini, aynı özenle kutlayıp bayram sayan, nesiller boyu aktaran, unutmayan, unutturmayan insanların yaşadığı, hoşgörüyü ilke edinmiş bu güzel kentte yaşıyor olmaktan ötürü gurur duyuyorum. Barışın, kardeşliğin, saygının ve sevginin şehri Hatay, barındırdığı kültürlere açtığı kucak ve sahip olduğu mozaik ile muazzam bir kent olduğunu tüm dünyada kanıtlamıştır” 
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.