AFRİN ZEYTİNİ ÜRETİCİNİN BELİNİ BÜKTÜ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP’li Başkan Dr. Parlar, Afrin’den getirilen zeytinyağının piyasaya etkilerine dikkat çekti…

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, sınırda yaşanan karışıklık nedeniyle ihracatın düştüğü, yoğun mülteci nüfusu nedeniyle işsizliğin arttığı, pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında esnafın zor günlerden geçtiği, turizmin bitme noktasına geldiği Hatay’da son olarak Afrin’den getirilen ucuz zeytinyağının üreticinin belini büktüğünü söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Hatay’ın zeytin üretiminde önemli bir kent olduğuna dikkat çekti. Afrin’den ihracat şartı ile getirilen ucuz zeytinyağının denetimsizlik nedeniyle iç piyasada satılmaya başlandığına dikkat çeken Başkan Parlar, savaş çıkmadan önce Suriye’nin zeytinyağı konusunda Türkiye’nin en önemli rakiplerinden biri olduğunu anımsatarak, “Bütün bir yıl emeğini zeytine bağlayan üretici zor durumda. Afrin’den getirilen zeytinyağına ihracat şartı ile izin verilmişti. Ancak denetimsizlik nedeniyle iç piyasaya zeytinyağı olarak sürülüyor. Haksız rekabet nedeniyle Afrin’den getirilen ucuz zeytinyağı adeta üreticinin belini büktü. Fiyat düştüğü için üretici zararına satmak istemiyor” dedi.

 

HATAY ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Hatay ekonomisinin uzun zamandır derin bir kriz yaşadığına işaret eden Başkan Parlar, “Sınırda yaşanan karışıklık nedeniyle ihracat düştü.  Suriye krizinin üstüne ihracatının sorunlarına bir de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ambargosu eklendi. Hatay en fazla Suriyeli mültecinin yaşadığı kentlerin başında geliyor. Yoğun mülteci nüfusu nedeniyle işsizlik arttı. Pandemi tedbirler kapsamında esnaf zor günlerden geçiyor. Bakkal, restoran, kafe, lokanta, minibüsçü, berber, servisçi TIR şoförü borcunu nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Sınırda yaşanan karışıklık nedeniyle zor günlerden geçen turizm sektörü bitme noktasına geldi. Bütün bunlar yetmezmiş gibi yetkililer şimdi de adeta elbirliği ile tarımı, sanayiyi bitirmeye çalışıyor! Hatay’da son olarak Afrin’den getirilen ucuz zeytin üreticinin belini büktü” ifadelerini kullandı.
Suriyelilerin sıkça kullandığı, “Zeytinyağı her türlü kirliliği kaldırır” deyimini anımsatan Başkan Parlar, “Başka ülkelerin tercih etmediği, hijyenik koşullarda üretiminin tartışmalı olduğu bir ürünü nasıl biz ülkemizde vatandaşın kullanımına sunulmasına izin veriyoruz?” diye sordu.
Sanayicinin, çiftçinin, tüccarın çözüm yolu aradığını dile getiren Başkan Parlar, acil önlem alınması çağrısı yaptı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.