İGC’ye Ziyaretler

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın danışmanı Zafer Kıvrak, İGC’yi ziyaret ederek Başkan Rızkullah Terbiyeli ve Yönetim Kurulu’na başarılar diledi.

1963 yılından bu yana hizmet eden İGC’nin Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri olduğunu belirten Kıvrak, ‘’bu çizginizi ve hizmetlerinizi sürdürmeniz çok önemlidir. Bizler sizlere her zaman destek vermeye hazırız.’’dedi.
İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli de ziyarete teşekkür ederek ‘’Biz gazetecilerin tek hedefi vardır. ‘halka en doğru haberleri sunmak’ Bunun dışında bir amacı olamaz. Kişisel çıkar elde etmek, maddi ikbal peşinde koşmak gazeteciye yakışmaz. ‘’dedi.
Ziyarette Belediye Meclis Üyesi Bülent Şimşek de hazır bulundu.

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal,İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yeni yönetime başarılar diledi. Bal, yeni istihdam yasasıyla işçi ve işveren lehine pekçok yeniliğin getirileceğini söyledi.
Bal ,Pandemi sürecinde gerek iş veren gerekse çalışanların sıkıntılı bir dönem geçirdiğine dikkat çekti.
‘’Kayıtlı istihdamın teşviği hem işçi hem işveren açısından önemli’’ diyen Bal, özetle şunları söyledi:
‘’İstahdamın kayıtlı olması işçinin hakları yönünden, emekliliği yönünden, diğer sosyal hakları yönünden önem taşımaktadır. Kayıtsız olması da işverene ciddi anlamda ceza getirmektedir.
SGK’ya kayıtlı işçiler Pandemi döneminde kendilerini güvence altına almış olurlar. İşsiz kalmaları halinde işsizlik sigortasından faydalanırlar. SGK kapsamında çalışmalar işçimize hem sağlık hem diğer sosyal güvenceleri sağlayacaktır.’’


SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Borçların yeniden yapılandırılması ve SGK primleri borçlarının ödenmesi konusundaki çıkarılması beklenen yasayla ilgili süreç hakkında da bilgiler verdi.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli, ‘’sizin anlattıklarınızı ve gelişmeleri halkımıza duyurmaktayız. Çıkması beklenen yasalar da umutla beklenmektedir. ”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.