Başkanlar; Asaf Güven ve Lütfü Savaş’a çağrı..! “Yolumuzu yapın”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kozaklı-Nergizlik ve Karahüseyinli yolları HBB’den ilgi bekliyor…

Hatay’ın büyükşehir statüsüne alınmasının ardından köy statüsünden çıkarak mahalle konumuna gelen yaylaların yolları bakım  istiyor. Kozaklı, Nergizlik ve Karahüseyinli Yaylalarında oturan sakinler,” Arsuz Belediye Başkanımız  Sayın Asaf Güven ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’dan yolumuzun yapılması için yardım bekliyoruz” dediler.

Arsuz’a bağlı olan Kozaklı, Nergizlik ve Karahüseyinli Köylerinin yollarının seçim öncesi yapılmasının ardından kısa sürede yollar özelliğini yitirmeye başladı.

Kozaklı’ya rüzgar santralleri yapan firma için inşaat malzemesi taşıyan ağır iş makinalarının yük taşıması ile yolların bozulduğu söyleyen köylüler, yetkililerin yolun bakım ve onarımının yapılması için harekete geçmesini istiyor.

Karahüseyinli Köy yollarının altyapı ve bağlantı çalışmaları dolayısıyla HBB’nin yeniden kazdığı yolların yanısıra, yük taşıyan iş makinalarının da yolu kullanmasıyla özellikle, Nergizlik Yayla yolu ve Kozaklı Yaylasının yollarının her an kazaya davet çıkarmasının olasılığı kırsal kesimde yaşamını sürdüren sakinleri ürkütüyor.

İskenderun Merkeze 10 km. mesafede olan Nergizlik ve Karahüseyinli köylerinden sonra ulaşılabilen  Kozaklı ile birlikte diğer mahallelerin de yollarının bozuk olması gerek araç sürücülerine gerekse hasta vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a çağrı! “yolumuzun yapılması için yardım bekliyoruz” dediler…

Kışın yağmur çamur, yazın toz toprak ve taşlık olması ise Kozaklı halkını çileden çıkartıyor. Diğer Köy yollarının Hatay Büyükşehir ve Arsuz Belediyesi yetkililerince koordineli olarak yapıldığına dikkat çeken  Kozaklı Mahallesi sakinleri  5 km.ye yakın yollarımız çok bozuk, araçlarımızın alt takımları sürekli bozuluyor. Gece ve gündüz bu yolu kullanan köy halkımız ve hastaneye gitmek zorunda kalan vatandaşlarımızda oldukça mağdur oluyorlar. Arsuz Belediye Başkanımız  Sayın Asaf Güven ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’dan yolumuzun yapılması için yardım bekliyoruz” diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.