WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SHOW COLUMNS FROM wp_users LIKE 'author_order'

WordPress veritabanı hatası: [Duplicate column name 'author_order']
ALTER TABLE wp_users ADD `author_order` INT( 4 ) NULL DEFAULT '0'

WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (52679) ORDER BY t.name ASC

Hatimoğulları Şöfor esnafının pandemi süresince yaşadığı iş kaybını Albayrak’a sordu! | Ekogündem Gazetesi

Hatimoğulları Şöfor esnafının pandemi süresince yaşadığı iş kaybını Albayrak’a sordu!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Pandemi nedeni ile ciddi mağduriyet yaşayan toplu taşıma esnafının acil çözülmesini beklediği sorunları ve bekledikleri destek ile ilgili HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na aşağıdaki sorularını  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ile 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

“Koronavirüs salgını nedeni ile Türkiye’deki esnaflar oldukça mağdur olmuştur. Samandağ Şoförler Kooperatifi ziyaretimde, tarafıma iletildiği üzere; mazot, lastik, akü, trafik cezaları, trafik sigortası, fenni muayene gibi girdilere sık sık gelen zamlar ve pandemi süresince yaşanan iş kaybı nedeni ile zorluk yaşamaktadırlar.

Pandemi süresince birçok büyükşehirde toplu taşıma araçlarına mazot desteği verilmesine rağmen, Hatay’da mazot desteği verilmemiştir. Altı aydır zararda olduklarını dile getiren toplu taşıma şoförleri, yalnızca üç ay ertelenen vergi ödemelerinin yapabilmelerinin mümkün olmadığını iletmişlerdir. 65 yaş üstü yolcudan ücret alınmamasını öngören yasa nedeni ile oluşan zararın devlet tarafından karşılanması istenmektedir. Esnafın tek başına salgının yarattığı ekonomik zararlarınüstesindengelmesi mümkün olmadığı gibi, bunu beklemek de doğru değildir. Tüm esnafa ve toplu taşıma esnaflarına da pandemi sürecinde devlet destek vermekle yükümlüdür. Bu desteklerin planlanması ve yerine getirilmesi gerekmektedir.

 

Bu bağlamda;

  1. Salgın nedeni ile mağdur olan toplu taşıma araçlarına destek verilmesi planlanmakta mıdır?

2.Halihazırda ekonomik olarak oldukça zor durumda olan toplu taşıma esnafının banka kredileri, banka kredi kartları ödemelerinin faizsiz ertelenmesi talepleri değerlendirilecek midir?Bunun için Bakanlığınızın çalışmaları var mıdır?

  1. Toplu taşıma esnafının vergi ödemelerine ilişkin af çalışması olacak mıdır?

4.Toplu taşıma esnafına yakıt desteği verilmesi için çalışmalarınız var mıdır?

5.Pandemi süresince esnafın girdilerine sürekli yapılan zamların geri çekilmesi ve böylelikle esnafın yükünün bir nebze azaltılması için çalışmalar var mıdır?

  1. 65 yaş üstü yolculardan ücret alınmaması nedeni ile oluşan kaybın toplu taşıma esnafına yansımaması için Bakanlığınızca önlem alınacak mıdır?”
Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.