TOKDEMİR, Amik Ovasında hasadı başlanan mısır tarlasından seslendi:Çiftçiyi destekleyin…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TOKDEMİR, Amik Ovasında hasadı başlanan mısır tarlasından seslendi: Çiftçiyi destekleyin…

 Hatay Milletvekili Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi  İsmet TOKDEMİR, Amik Ovasında hasadı başlanan mısır tarlasından seslendi.

 

Amik Ovamızın bu bereketli topraklarında bu yılın mısır hasadına başladık. Ne yazık ki bu günlerde salma sulama yapan çiftçilerimize destek verilmeyecek, yalnızca damlama sulama yapan çiftçilerimize destek verilecek. Bu duruma çiftçilerimizin ciddi itirazı var. Çiftçilerimizin bu haklılığının yanında olacağız. Bizler ülkemize gerekli mısır üretemiyoruz ülkemiz dışardan mısır ithal ediyor ciddi dövizler ödüyoruz. Onun için mısır eken çiftçimizin desteklenmesini talep ediyoruz.

Bu arada Enerjisanın faturalarının ağırlığından çiftçimiz feryat ediyor. Bu feryadı lütfen duyalım. Buradan ilgililere yetkililere sesleniyorum. Bu feryadı duyun, Enerjisanın bu zulmüne bir son verilsin. Çiftçi mağdur edilmesin.

Geçen yıl pamuk destekleme fiyatlarının yetersiz olduğunu söylemiştik. Bu yıl da önümüzdeki 20 gün zarfında pamuk hasadımız başlayacak. Buradan pamuk destekleme birim fiyatının en az 1,5 TL olmasını talep ediyoruz. Bizler üreten, emek veren çiftçimizin sesi olacağız. Buradan yetkilere bir daha huzurunuzda sesleniyorum. Lütfen çiftçimizin sesini duyalım. Çiftçimizin emeğine saygılı olalım.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.