DB’den İskenderun Körfezi Lİmanlarına kredi desteği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Körfezi Limanları, Türkiye Demiryolu Lojistiği İyileştirme Projesinden faydalanacak. Dünya Bankası, Türkiye’nin demir yolu bağlantıları ve lojistiği için finansman desteği için onayladığı 314,5 milyon avro kredi miktarı ile demir yolu yük taşımacılığı koridorlarında taşımacılık maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor. Proje  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uygulanacak.

Dünya BankasıTürkiye Demiryolu Lojistiği İyileştirme Projesi için 314,5 milyon avro (350 milyon dolar eşdeğeri) tutarındaki krediyi onayladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasında projenin hedef koridorlarında tedarik zincirleri işleten yük sahiplerinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmasının da beklendiği proje ile ulaştırma ve lojistik n yeniden canlandırılması hedefleniyor.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Kouame, “Yük taşımacılığının çok büyük oranı halen kara yolu ile gerçekleştiriliyor. Bu tablo, kaçınılabilir lojistik maliyetleri ve çevresel dışsallıklar bakımından önemli bir ekonomik değer potansiyeli ortaya koymaktadır. Proje kapsamında yapılacak yatırımlar Türkiye’de demir yolu yük taşımacılığı potansiyelinin tam olarak kullanılmasına ve ulaştırma sektöründe çevresel açıdan daha yeşil bir yaklaşımın izlenmesine katkıda bulunacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uygulanacak Türkiye Demiryolu Lojistiği İyileştirme Projesi’nin 3 bileşeni bulunuyor.

İskenderun Körfezi Limanları, Filyos Limanıve Çukurova Bölgesi Sanayi Bölgeleri,  uygulama sırasında seçilecek ilave öncelikli yerler dahil olmak üzere öncelikli demir yolu ağı düğüm noktalarında demir yolu iltisak hatlarının ve çok modlu bağlantıların yapımını içermesi birinci bileşeni oluşturuyor. 

İkinci bileşen, ilave yük taşımacılığı düğüm noktalarındaki son kilometre bağlantı altyapısı için fizibilite etütlerinin, detay mühendislik projelerinin, çevresel ve sosyal dokümanların hazırlanmasını ve kontrolörlük hizmetlerinin sunulmasını kapsıyor.

Demir yolu teknik standartlarında yeknesaklığın sağlanmasına yönelik teknik yardım, demir yolu yük taşımacılığı sektörünün performansının iyileştirilmesine yönelik bir strateji belgesinin hazırlanmasına destek sağlanması ve demir yolu bağlantılı lojistik merkezleri için bir işletme ve yönetim planı hazırlanması yoluyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın desteklenmesi dahil olmak üzere, proje uygulama desteği, kurumsal güçlendirme, kapasite oluşturma ve ikinci aşama Kovid-19 müdahale desteği sağlanmasını öngörüyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.