Tokdemir, afet yaşayan çiftçinin durumunu TBMM’ye sordu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir’den sıcaklalrın vurduğu çiftçiye devlet desteğini sordu. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde mayıs ayı içinde 46 ilde etkili olan doğal afetlerin, tarımsal üretim olumsuz etkilenmiştir. 15 Mayıs ve 25 Mayıs tarihleri arasında önce aşırı sıcaklıkların görüldüğü sonrasında ise yağış, don, aşırı soğuk, fırtına, hortum gibi doğal afetlerin yaşandığı 10 gün içerisinde gerçekleşen ani hava değişimi hemen hemen tüm bölgelerde afete neden olduğuna işaret ederek su soruları Bakana iletti: 

Mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen, beklenmeyen aşırı sıcaklar birçok ürünün strese girmesine neden oldu ve zarara yol açmıştır. İlim olan Hatay, Akdeniz ve Ege bölgesinde aşırı sıcaklar erkenci narenciye, karpuz gibi birçok üründe yanmalara ve dökülmelere neden olmuştur.

Bu bağlamda;

  • Afet yaşayan çiftçilerimizin kredi borçları bir yıl faizsiz olarak ertelenmesi hususunda bakanlık olarak bir çalışma söz konusu mudur?
  • Afet yaşayan çiftçilerimize destekleme ödemesi hususunda bakanlık olarak bir çalışma söz konu muşudur?
  • Afet yaşayan bölgedeki çiftçilerimizin SGK pirim ödemeleri, elektrik ve sulama borçları bir yıl ertelenmeyi bakanlık olarak düşünüyor musunuz?
  • Afet yaşayan ve geliri azalan çiftçilerimize Valiliklerimiz, İl Acil Destek ödeneğinden yardım yapmayı düşünüyor musunuz?
  • Ani sıcaklık değişimi veya tüm ürünlerde aşırı sıcak ve aşırı soğuğun TARSİM kapsamına alınması hususunda bakanlık olarak bir çalışma söz konu mudur?

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.