WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SHOW COLUMNS FROM wp_users LIKE 'author_order'

WordPress veritabanı hatası: [Duplicate column name 'author_order']
ALTER TABLE wp_users ADD `author_order` INT( 4 ) NULL DEFAULT '0'

WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (49023) ORDER BY t.name ASC

Vekil Hatimoğulları Oruç ve Peköz: Adana ve çevresi afet bölgesi ilan edilsin | Ekogündem Gazetesi

Vekil Hatimoğulları Oruç ve Peköz: Adana ve çevresi afet bölgesi ilan edilsin

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ramazan  ayının son haftalarına denk gelen dönemlerde hava sıcaklığının mevsim normalleri üstünde seyretmesinden dolayı zeytin başta olmak üzere tarım alanlarında meydana gelen hasarların giderilmesi için Adana ve çevresinin afet bölgesi ilan edilmesi için Meclis’e kanun teklifi verdi.

HDP Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları Oruç ve Kemal Peköz’üs TBMM’ye Kanun Teklifte; çöl sıcağı ve kuvvetli fırtına nedeniyle narenciye üretiminde yüzde 80-90’a varabilecek ürün kaybının beklendiğini, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için Adana ve çevresinin afet bölgesi ilan edilmesini istediler.

 

Adana’nın afet bölgesi ilan edilmesi için  sundu. Teklifin gerekçesinde, Adana’da 15 Mayıs’ta başlayan ve 24 Mayıs’a kadar süren ve etkili olan poyraz sonrasında gelen çöl sıcağı ve kuvvetli fırtınanın  narenciye meyvelerinin yüzde 95’ini yerlere dökerek çiftçileri zor duruma soktuğu belirtildi.

‘Çiftçiler ürün alamayacak, borçlarını ödeyemeyecek’

Verilen teklifte “Çiftçiler ürün alamayacak, borçlarını ödeyemeyecek, boş kalan bahçelerinin gelecek sene için bakımlarını yapamayacak. Bu durum bahçelerde hastalıkların başlamasına sebep olacak ve bakımı yapılamayan bahçelerden bir sonraki yıl da ürün alınamayacaktır.” diyen milletvekilleri, ‘TARSİM poyrazı afet kapsamına almamakta, çiftçilerin her yıl ürünleri için Ziraat Bankasından kullandıkları sübvansiyonlu kredi tutarı kadarına Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) poliçesi yaptırma zorunluluğunun bulunduğu vurgulanan kanun teklifinde “Fakat TARSİM poyrazı afet kapsamına almamakta ve bu yüzden çiftçilere bir destek sağlamamaktadır.

Önergede; ‘Yüzde 80-90’a varabilecek ürün kaybı bekleniyor. Yaşanacak ürün kaybından dolayı yurt dışına narenciye ihracatı yapılamaması hem Adana ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine zarar verecektir. Tüm bunlara ek olarak Ağustos ayından başlayarak Nisan ayına kadar süren, 9 ay boyunca kesintisiz yapılan narenciye hasadında çalışan işçiler, mevsimlik tarım işçileri ve sektörün diğer çalışanları bu yıl yaşanan afet sebebiyle çalışamayacaklar ve onlar da mağdur olacaklardır. Mağduriyetin giderilmesi amacıyla afet bölgesi ilan edilmeli’ dediler.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.