3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNE KUTLAMA

Published on:  /   Yorum yapılmamış

3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla açıklama yapan İskenderun İttifakı adına açıklama yapan Mete Aslan – Nurettin Can – İrfan Diler, günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yaptı. Türklerin necip bir millet olduğunu vurgulayan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Değerli İskenderunlu Hemşerilerim ve İskenderun İttifakı kıymetli Üyeleri bulunduğumuz bölge  Hatay’ımızın da dahil olduğu Kilikya adı ile anılır. Bu Bölgede Atatürk, Kırk Asırlık Türk Yurdu, Düşman esaretinde kalamaz diye, İlhak öncesinde bizler için söylemiştir.

    Ancak, Türk Dünyada üç kıta üzerinde Çin Sedinden Baltık Denizine kadar,  Atalarımız Atilla, Mete, Bilge Kağan ve nice Hükümdarlarla Büyük İmparatorluklar kurmuşlar, Alpler, Urallar, Altaylar, Allahüekber, Tanrı Dağları, Taklamakanda At koşturmuş, daha doğu ve kuzeye doğru giderek ve bir kısmı da ayrılıp, Bering Boğazın geçerek Alaska Üzerinden Amerika kıtasına ulaşmıştır. Güneyde, Ortadoğu’da, Mezopotamya ile Mısırdan Kuzey Afrika üzerinden Cebelitarık’a kadar. Anadolu’da Etiler, Hititler Asırlardır hüküm sürmüşler, Medeniyetler kurmuşlardır.

TÜRKLER Maneviyatı, Yaratıcıyı hep Gökte aramışlar, ulaşabildikleri her yerde İnsanlara değer vermiş ve Adil olmuşlardır dolayısıyla Türk’ün tarihi 70 asırlıktır, yani MÖ. 5000 yıllardır.

İslamiyet’in doğuşu ile Fıtratlarında olan Tanrıyı ve İslam Dinin duyunca ilk Kabul eden ve Şereflenen necip Millettir.

Peygamberlerin Atası Harran’da hüküm süren Hz, İbrahim’in oğullarından Adnan soyundan geldiği, dolayısıyla, Türklerin Evladı Resul olduğu büyük bir olasılıktır. Yüce Kuran’da öyle bir Kavim gelecek ki İslam’ın Bayraktarlığını yapacaktır mealinde (Maide 54 ayet)    Kainatı yüzü suyu hürmetine yarattığı yüce Peygamber(sav), BEN Arabım ama Arap benden değildir. Türklere Peygamber Ocağı Payesini veren malum, KOSTANTİN feth olunacaktı, onu Feth Eden Komutan ve Askerleri ne güzel Asker sahih Hadisi bunun işaretidir.

      Değerli İttifak Üyeleri ve Aziz İskenderunlular, Bu Necip Milletin bekası için mücadele eden Başta Atatürk ve arkadaşları, Kurulan Türk Ocakları ile idam esi için çalışan Adsızları ve nicelerini yad ediyoruz, Ruhları şad olsun, 3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlu Olsun, Ne Mutlu Türküm diyene, vede diyebilene.””

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.