Türkiye’ye Dünya Bankasından 100 Milyon Dolar Kredi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünya Bankası, Türkiye’nin COVİD-19 pandemisi ile mücadelesinde kullanılması için  Türkiye’ye 100 Milyon Dolar Krediyi onayladı.

 

24 Nisan’da onaylanan kredinin miktarı 100 milyon dolar olarak açıklandı.

Küresel sağlık sorunu COVID-19 pandemisi için Dünya Bankası (World Bank) Türkiye’ye 24 Nisan 2020 tarihi itibarıyla kredinin miktarını 100 milyon dolar olarak açıkladı.

Türkiye’nin COVID-19 pandemisi dolayısıyla  sağlıkla ilgili alacağı önlemleri desteklemek amacıyla onaylanan kredi, Türkiye’nin COVID-19 pandemisinin sağlıkla ilgili etkilerine karşı aldığı önlemleri desteklemek için hazırlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’ne onaylanan Acil COVID-19 Sağlık Projesi, Dünya Bankası’nın 2 Nisan 2020 tarihinde açıkladığı 14 milyar dolar tutarındaki küresel Hızlandırılmış Fonunun bir parçasını oluşturdu.

100 milyon dolarlık kredinin Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından COVID-19 pandemisinin yayılma hızını kesmek ve sağlık sisteminin vakaları tespit ve tedavi etme kapasitesini güçlendirmek için onayladığı belirtiliyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.