HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanları Hülya Ateş, Nevzat Güzel: Kaza değil İhmal..!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayının kavşağında meydana gelen kaza ile ilgili değerlendirme yapan HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanları Hülya Ateş, Nevzat Güzel, yaptığı açıklamada; “ilçemizde gerçekleşen kaza hepimizi derinden yaralamıştır. Acımız büyük ve tarifsizdir. Vefat eden canlarımıza Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm halklarımızın başı sağ olsun” dedi.

“İddialar Emniyetin Corana-19 Virüsü Denetimleri nedeniyle oluşan araç kuyruğunun kazaya davetiye çıkarttığıdır.”

Oysaki burada aynı noktada geçmiş yıllarda da sayısız kazalar meydana gelmiş birçok insanımız aynı şekilde vefat etmiş ya da yaralanmıştır. Anlaşılan bu noktanın öncelikle bazı teknik düzenlemelerle yeniden yapılanmasına ve yol ıslahına ihtiyaç vardır. HBB başkanlığı ulaşım daire başkanlığı ve ilgililerin ivedi olarak bir çözüm bulmalarını öneriyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Artık insanlarımızı bu ihmallere kurban etmek istemiyoruz.

Öte yandan şehir girişinde yapılan covid-19 amaçlı ateş ölçme işleminin daha geniş ve trafiği riske etmeyecek bir bölgede olmasını öneriyoruz. Emniyetin denetimi olmasaydı bile bu kazaya neden olan TIR Ulaşımda yeterli bazı düzenlemeler yapılmadığından Ford Oto bayisi önünde değil de 150 metre ilerde Doğan Petrol kavşağında ışıklarda bekleyen araçlara çarpacaktı.

Netice de kaza her zaman ben geliyorum diyen bir yol üzerinde gerçekleşti. Asıl sorun bu kazayı azaltabilecek ulaşım düzenlemeleri yapmaktan geçiyor

Yan yol açık olsa idi Kent içine İsmet İnönü mahallesinden D-817 Karayoluna katılan araçlar ve toplu taşıma araçları bu kazadan etkilenmeyecekti.

D-817 Karayoluna İsmet İnönü mahallesinden her 10 metre de bir giriş bağlantısı olan kontrolsüz imar yolları var. Aslında bu bağlantılar ulaşım güvenliğini sürekli tehdit etmektedir.

Bu yan Yolların yapım sorumluluğu 5216 Sayılı Kanun Kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesindedir.

Bu kentin ulaşım planı olmadan bütüncül bir planlama olmadan yapılan işler Lokal çözüm önerileri kısa vadeli olmaktadır. Ve yeterli olmamaktadır.

Bu kaza nedeniyle yaşamını yitiren canlarımıza bir kez daha Allahtan rahmet Dilerken yaralılarımıza Acil Şifalar diliyoruz.”

 

 

 

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.