İSDEMİR, hamile ve bebeği olan kadınlara izin verdi, yemekhane ve diğer birimlerde önlem aldı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Türkiye’nin aynı anda uzun ve yassı ürün üreten tek entegre tesisine sahip ülkemizin en büyük demir çelik fabrikası İskenderun Demir Çelik (İSDEMİR) Fabrikası, bünyesine çalışan personel için corona virüse karşı önlem aldı. Üretim sürecinin kesintiye uğramaması için çalışanlarına yönelik aldığı koruyucu tedbirleri de başarıyla sürdürdüğü ifade ediliyor.

Serpil Korkmaz /  Ekogündem

Ba kapsamda çalışanlarına maske dağıtan İSDEMİR, yemekhanelerdeki yoğunluğun azaltılması, servislerin dezenfekte edilmesi, ziyaretçi kabulüne sıkı tedbirleri uyguluyor. 

Hamile ve emzikli çalışan kadınlara izin veren İSDEMİR yönetimi, fabrikaya malzeme getiren tır şoförlerinin araçtan indirilmemesi gibi önlemler almayı ihmal etmedi.

Ülke genelinde üyelerinin bulunduğu fabrikalarda alınacak tedbirlerle yeni tip korona virüs (Kovid-19) virüsle mücadelenin hasarsız atlatılabileceğini belirten Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci,  “Çalışan sayısının yoğun olduğu fabrikalarda hastalığa karşı kişisel hijyen ve koruyucu tedbirlerin hayata geçirilerek üretim süreçlerinin bu şekilde devam ettirilmesi büyük önem arz etmektedir. İSDEMİR’de maske dağıtımı, yemekhanelerdeki yoğunluğun azaltılması, servislerin dezenfekte edilmesi, ziyaretçi kabulüne sıkı tedbirler uygulanması, hamile ve emzikli çalışan kadınlara izin verilmesi, fabrikaya malzeme getiren tır şoförlerinin dahi araçtan indirilmemesi gibi önlemler alınarak üretim sürecinin üyelerimiz korunarak devam ettirilmesi başarıyla sağlanmaktadır. İşverenlerimiz çalışanlar için tedbir alarak, sendikamız bu sürecin takipçisi olarak, üyelerimizin de kişisel hijyen ve bakımlarına dikkat ederek, bu dönemi sıfır hasarla geride bırakacağına ilişkin hiçbir şüphemiz yoktur.” Dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında üyelerinin bulunduğu fabrikalarda alınacak tedbirlerle yeni tip korona virüs (Kovid-19) virüsle mücadelenin hasarsız atlatılabileceğini belirtti.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, İSDEMİR fabrikasında Özçelik-İş’in işveren tarafıyla yaptığı iş birliği neticesinde alınan önlemlerin başarıyla uygulandığını da ifade etti.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.