Endüstri Liselerinde maske üretimi başladı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yoğun talep sonrasında koronavirüs maskesi olarak üretilen maskelerde üretim kapasitesinde artış sağlandı. N95 standardında maske üretimi İstanbul, Bursa, Hatay’oın planlanmasının ardından MEB talebin artması dolayısıyla Mersin, Ankara, Tekirdağ, Gaziantep gibi illerde de maske üretimi yapmak için karar aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı meslek liselerinde temizlik malzemelerinden sonra ilk defa maske üretimine başladı. Ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan koronavirüs tedbirleri kapsamında mesleki liselerde maske üretimi başladı.  Özellikle piyasada maske bulunmaması ile ilgili alınan şikayetler sonrasında bu konu daha da ön plana çıktı.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, koronavirüs salgınında maske bulunamaması ile ilgili 14 pilot ilin seçildiğini söyledi. MEB, N95 standardında maske üretimi için ve basit cerrahi maske üretimi için seçtiği illerden olan Manisa’da ilk üretimin gerçekleştiğini belirtti. Özellikle piyasada maske bulunamamasından dolayı meslek liselerinin bu adımı üzerine seçili okullarda üretilen maskelere yoğun talep geldi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.