“DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ” DEFNE’DE İLGİYLE KARŞILANDI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Defne Belediyesi ve Kültür Kentleri Birliği Hatay Temsilciliği iş birliği ile Defneli sanat ve edebiyat severler Dünya Öykü Günü’nü coşkuyla kutladı. 15 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 14.00’da Turunçlu Mahallesi Defne Kültür Evi’nde gerçekleşen şiir, öykü ve müzik dolu bir program gerçekleşti.

Defne Belediyesi Başkan Vekili Necati Summakoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Mansuroğlu, Özel Kalem Müdürü Şevleda Uzun, Meclis Üyesi Ahmet Bilgin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Akar, Kültür Müdürlüğünden Turgut Nurlu, Hatay Dernekler Platformu Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Aknehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Yunus, DASYAD Defne Dursunlu Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Edip Nurlu, Antakya Sanat Derneği yöneticileri Edip Yeşil, Tuna Devrim, Diş Hekimi Mehmet Güzelyurt, Dr.Ali Kanatlı, Dr. Serdal Kanuncu, Emsal Atakan ve çok sayıda misafirlerin katıldığı Dünya Öykü Günü kutlaması açış konuşmasında Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Nebih Nafile şunları söyledi; “Yolu sevgiden geçenler, mutlaka bir yerlerde buluşurlar. Yaşamı anlamlı kılan değerlerden biri de insan yüreğine giden yolda verilen emektir. 14 Şubat “Dünya Öykü Günü” nedeniyle “Biz Birlikte Güçlüyüz” buluşmamıza hepiniz hoş geldiniz… Her zaman olduğu gibi bugün de bütün benleri birleştirdik, “BİZ” varız. Ürettiklerimizi birbirimizle paylaşacağız. Hatalarımızı düzeltip, daha güzel yarınlara ulaşmak için, var gücümüzle çalışacağız. Büyüklerimizden ilham, gençlerden enerji alıp, umarım onlara iyi birer örnek oluruz. Sevgi bulaşıcıdır. O halde sevelim daha çok, en içten, en samimi, en doğalından… Büyüdükçe yitiriyoruz çocukça gülüşlerimizi, oysa tanrı ne güzellikler yaratmış suyunda serinleyecek ve hayat bulacak güzellikler. Görmezden geldi insan oğlu, sanki yok olmayacakmış gibi kibirli, bencil, doyumsuz… Birbirimize sarılmak için şiddetli bir depremin olmasına gerek yok. Sarılın hemen şimdi… Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Kıymetli misafirlerimiz, en büyük değer emektir; üreten insan, şair, yazar, gazeteci, öğretmen, işçi, yönetici emekçi dostlar hepimiz bir aradayız… Onurluyuz, gururluyuz… güçlüyüz… Program hazırlık sürecinde sıcak ilgilerini esirgemeyen Defne Belediyesi özel kalem müdürü Sayın Şevleda Uzun Hanımefendiye, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Akar ve aynı birimden sevgili Turgut Nurlu kardeşlerime teşekkür ediyorum… Defne, Antakya, Samandağ, Arsuz, İskenderun, yani HATAYLI 37 yazarımız ve konuk yazar Sayın Ruhan Odabaş ile siz değerli misafirlerimizle çoğalarak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize verdiği katkıdan dolayı Defne Belediye Başkanı Sayın İbrahim Güzel’e teşekkür ediyorum. Böylesi etkinliklerin en büyük özelliği yeni yeni dostlukları kazanmaktır.” dedi.

GENÇ YETENEKLERİN TÜRKÜ ŞÖLENİ

“Yürekler Dile Geldi” ortak kitabın yazarlarının da katıldığı etkinlikte Nuray Bulgurcu Beşerikli, yazar Hasan Özkılıç’ın yayınladığı “Kabına sığmayan Öykü” başlıklı bildiriyi okudu. Orhan Yeniocak Türkiye’de kitaplarla ilgili istatistiklere değindi. Duran Yaşar bir öykü ve Ömer Bayraktar divan edebiyatından şiir okudular. Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi öncülüğünde Müzik Öğretmeni Merih Nafile ve öğrencileri bağlama çalıp türkü okudular. On yaşında Cemre Yıldız ilk olarak sahnede tek başına bağlama çalıp türkü okumanın heyecanı ile tüm misafirlere güzel anlar yaşattı. Etkinliğin moderatörlüğünü yapan Nebih Nafile, Antakya’nın yetiştirdiği en iyi öykücü Bekir Sıtkı Kunt ve usta yazar Burhan Günel’i anarak şair-yazar dostu Adil Okay’ın “Önce İnsan” adlı şiirini okudu.

RUHAN ODABAŞ; DÜNYAYA YAKIŞIYORUZ

Konuk gazeteci-yazar Ruhan Odabaş; “Her insanın bir öyküsü vardır. Her dilin, her dinin, her ırkın, her mahallenin, kentin, ülkenin öyküsü vardır. Sevinçleri, hüzünleri vardır öykülerin. Öykü yazarları tüm bunların tanıklığını yaparlar, kimi gerçeklerle düşleri kaynaştırıp okuyucuya sunarlar. Her yıl kutladığımız Dünya Öykü Günü’nün giderek daha güçlü, daha sevinçlerle kutlanması elbette ki en büyük dileğimizdir. Ne ki, yaşamın içinde her şey var ve biz bunları yok sayamayız, saymamalıyız. Bu yıl Dünya Öykü Günü etkinlikleri çerçevesinde, Defne Belediyesi’nin konuğu olarak geldiğim Hatay’da her zamanki gibi olağanüstü bir dostlukla karşılandım, ağırlandım. Etkinliği düzenleyen başta Nebih Nafile dostum olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Kültürel etkinlikler konusunda giderek daha çok özveride bulunan Defne Belediyesi’nin tüm yetkililerinin başka belediyeler tarafından da örnek alınmasını diliyorum. Bir Artvinli olarak, Kocaeli’de yaşayan biri olarak, Antakya’yı, Hatay’ı önceki yıllardan biliyor ve seviyordum. Defne Belediyesi Başkan Vekili Necati Summakoğlu Bey, Özel Kalem Müdürü Şevleda Uzun Hanımefendi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Akar, Turgut Nurlu ve değerli Defneli dostlarımızla bir arada olmak çok keyifli. Artık Defne Belediyesi’nin de bende farklı bir yeri olacak. Ben yakışıklı olmadığımı biliyorum ama dünyaya yakıştığımı da biliyorum. Her şey için çok teşekkürler.” dedi.

VEKİL NECATİ SUMMAKOĞLU’NDAN PLAKET

Kültür Kentleri Birliği Başkanı Nebih Nafile ve Defne Belediyesi Başkan Vekili Necati Summakoğlu, konuk yazar Ruhan Odabaş’a günün anlam ve önemine dair plaket verdiler. Etkinlikte yaptığı konuşmada Başkan Vekili Necati Summakoğlu; “Başarının sırrı okumaktır. İnsanlar hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamları boyunca birçok bilgi öğrenirler. Bu bilgilerin hepsini kitap okuyarak elde ederler. Okumayan cahil kalır ve cahillikten kurtulmanın yolu kitapları okumaktan geçer. Ondan toplum olarak bizler kitap okumalı ve bizden küçüklere kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız ki, bugünün küçükleri büyüdüklerinde bu ülkenin bulunduğu durumu anlasınlar ve modern refah seviyesine ulaştırabilsinler. Okuma alışkanlığı sizi mezara kadar bırakmayacaktır. Siz çok zengin olabilirisiniz, çok güzel bir işiniz ve aileniz olabilir. Bunlar elinizden uçup gidebilir. Okumanın size kazandırdığı itibar, bilgi ise sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır. Kitap okumanın en önemli faydası hiç kuşkusuz insanın kendini tanımasını sağlamasıdır. Okuyan insan hangi alanda başarılı olacağını, hangi alanın onun kişilik yapısına uygun olduğunu tespit edebilir. Dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen ve Nobel Ödülü sahibi olan Einstein, üniversite mezunu değildi. Onu başarılı yapan okuma alışkanlığıydı. Kendimizi tanıyarak hayatta başarılı olabilmenin en önemli yolu okumaktır. Kitap okuma, düşünceleri olgunlaştırır. Çok kitap okuyalım, okuduğumuz kitapları iyi anlayalım. Kitaplar, bizi motive eder, hayata bağlar ve ufkumuzu açar. Bilgi çağında yaşıyoruz ve bizim en fazla toplayacağımız şeyler kitaplarımızdır. Yaptığınız etkinlikten ötürü sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Hem size hem de tüm edebiyat severlere gönülden saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

Dünya Öykü Günü kutlaması sonunda şair-yazar Ruhan Odabaş ve Hataylı 37 yazar kitaplarını imzaladılar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.