Hatay ve çevresine ait meteorolojik uyarı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumuna ilişkin uyarısını halka duyurdu.

Bu gün Perşembe sabah saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş il genelinde güney, güneybatı yönlerden fırtına (62-74km/sa) yer yer tam fırtına (88-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yerde kar örtüsünün olduğu yüksek kesimlerde kar savrulmasından dolayı görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Doğu Akdeniz de Fırtına Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre;  “Doğu Akdeniz’de güney güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgârın kuvvetini arttırarak Perşembe ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Fırtınanın; Cuma günü (07.02.2020) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtınanın oluşturabileceği, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.