İskenderun CHP: Uğur Mumcu’nun basındaki yeri doldurulamadı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

27 yıl önce  24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitiren Gazeteci, araştırmacı ve yazar Uğur Mumcu,  anılıyor. Mumcu’nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla CHP İskenderun İlçe Teşkilatı anma programı düzenledi.  CHP’de düzenlenen anma toplantısında CHP’nin yönetim Kurulu üyeler, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve üyeleri, Hatay HBB ve İskenderun Belediye Meclis üyeleri, partililer hazır bulundu.

27 yıl önce sevgili Uğur Mumcu “alçakça acımasızca hunharca bir de güpegündüz bombalanarak öldürüldü” diyen  CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, anma programında yaptığı konuşmada Mumcu’nun yerinin doldurulamadığını dile getirdi.

Uğur Mumcu’nun her geçen gün  daha büyük sevgi ve saygı, daha engin özlem ile anıldığını ve arandığını belirten İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu konuşmasında; şunları söyledi:

“68’lilerin açık alnı, okunaklı, orta boyutlu dev adamı Uğur Mumcu’nun yüreğimizdeki yeri dolmadı, basındaki toplumdaki yeri doldurulamadı.

Uğur Mumcu önemli bir araştırmacı gazeteci, Yılmaz, usanmaz gözü pek bir devrimci bir laik Aydın yazar, bir demokrasi ve hukuk savaşçısıydı.

Coşkulu ve ödünsüz bir Atatürkçüydü. Doğru bildiği yolda şaşmadan sapmadan yürüdü ve yiğitçe öldü.

Devletin devlete, insanın insana kulluğunu yok etmek için “Uyan Gazi Kemal Uyan” diyen Uğur Mumcu’nun ve onun Esin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda sapmadan yürüyeceğiz.

Rayından çıkartılmaya ilkeleri esnetilmeye ve yumuşatılmaya çalışan Atatürk’ün partisine ve onun ilkelerine her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız.

Memleketimizdeki kararı, dirençli, bilinçli, Atatürkçü, devrimci, Demokrat, laik dostların tekrar başın sağ olsun. Kendisinin aziz ruhu önünde saygı ile eğilirken Onun yıllar önce söylemiş olduğu bu sözlerle almak istiyorum. “Kendine Atatürk’ü diyen insan: 1 Emperyalizme ve kapitalizme karşı koyar.

2.  Uşak olamaz. 3. Kuvayi Milliye ruhuna sahip olur. Emperyalizme karşı halkı örgütler ve başı dimdik olur tam bağımsızlık ilkesinden söz eder Atatürk devrimleri için inkılap demez devrim der!”

 


 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.