Berfin ilk kez duruşmaya katıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 19 yaşındaki Berfin Özek’in yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan sanığın, yargılandığı dava  duruşması görüldü.

Berfin’in avukatı Mehtap Sert,  mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada   “Sanık Ozan Ç. hakkında kasten adam yaralama hükmü verilirse bu durumda alacağı ceza 1 yıldan 3 yıla kadar olabileceği için gelecek mahkemede serbest kalması gündeme gelmesi mümkün olabilir yaptığı yanına kar kalabilir. Biz kasten adam öldürmeye teşebbüsten cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Berfin Özek’in ilk kez katıldığı duruşmada İskenderun Kadın Platformu’na CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin  de destek verdi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise, “Dünyada kadına şiddetin kınandığı bir dönme rastlayan bu davada umut ediyoruz ki savcılığın mütalaasına mahkeme katılmaz ve Berfin’in yaşadıklarının korkunç olduğuna katılırlar” dedi.

Davanın mağduru mağdur Berfin Özek ise “Yaşadığım şeyler kolay değildi” dedi ve kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi.

Olay nasıl gelişmişti?

15 Ocak’ta İskenderun ilçesinde yaşayan Berfin Özek,  Buluttepe Mahallesi’ndeki evine giderken Ozan Ç. ‘nin asitli saldırısına uğramış, olayla ilgili olarak Ozan Ç. tutuklanmıştı.

Asidin etkisiyle yüzünün büyük kısmı yanan, sağ gözünü kaybeden, diğer gözünde kısmen görme kaybı olan Özek’in ameliyat masraflarını, sosyal medyada oluşan tepkiler sonucu Sağlık Bakanlığı tarafından üstlenilmiş, Berfin’in ameliyatı Muğla’nın Bodrum ilçesindeki özel bir hastane dünyaca ünlü doktor Prof. Dr. Mehmet Mutaf tarafından gerçekleştirilmişti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.