Füsün Sayek Etkinliklerinde Masal Anlattı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hikaye Anlatıcısı Serap Kart Tümkaya, Arsuz  İskender Sayek Evi’nde  çocuklara; “Kral Midas”, “Şapkacı”, “Endişeli Kral” isimli hikayeleri anlattı.

Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’i anmak amacıyla her yıl Arsuz  İskender Sayek Evi’nde düzenlenen Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında bu yıl Öğretmen ve Hikaye Anlatıcısı Serap Kart Tümkaya, “Çocuklarla Masal Saati” adı altında düzenlenen etkinlikte çocuklarla buluştu.

“O ses Türkiye” yarışmasında şehrimizi temsil eden Müzisyen Murat Güler’in de bağlamasıyla  Hikaye Anlatıcısı Serap Kart Tümkaya’ya eşlik ettiği programda anlatılan masallara, çocukları-kadar büyüklerin de ilgisi görülmeye değerdi.

Hikaye anlatıcılığı nedir?

Öğretmen ve Hikaye Anlatıcısı Serap Kart Tümkaya, Hikaye anlatıcılığı nedir? sorusuyla zaman zaman karşılaştığını belirterek “hikayeler, hikaye anlatıcılığı ve hikayeleştirme… Son dönemlerde Hikaye Anlatıcısı ve benzer kavramlar günümüzde giderek popülerleşiyor, çokça kullanılıyor. Geçmişten bu güne onlarca yıldır göremediğimiz hikaye ve masal anlatıcıları yeniden gündemde. Geçmişte kapı kapı dolaşırlarmış şimdi ise evlere değil sahnelere konuk oluyorlar. Hikaye anlatımı bireyler arasında kurulacak ikili iletişimde çok önemlidir” dedi.

Sözlü kültür geleneğini yeniden canlandırmayı amaçladığını belirten Öğretmen ve Hikaye Anlatıcısı Serap Kart Tümkaya, 15 yıllık deneyimli öğretmen kimliğinin yanısıra; Türkiye deki önemli kuruluş ve hikaye anlatıcılarından eğitimler almış olarak profesyonel anlamda bu alanda emin adımlarla ilerliyor.

Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi İskender Sayek ve kızı Aylin Sayek, özverili çalışmalarıyla hayat bulan ve Ağustos ayının tümüne yayılan etkinlikler, kentin sosyal ve kültürel yaşamına da etki ediyor.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.