Ğadir Hum Bayramı kutlu olsun

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Ğadir Hum Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Eryılmaz mesajında; “Her yıl Zilhicce ayının 18’inci günü Gadir-i Hum Bayramı olarak kutlanır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) Veda Haccı dönüşün de Hz. Ali’yi halife ilan ettiği ve İslam dininin tamamlandığı gün olarak kabul ettiği Gadir-i Hum Bayramı, İslam tarihinde önemli bir olaydır.

Ğadir Hum Bayramı, ehlibeytin yolundan gitmeye ant içenlerin zulme maruz kalma pahasına hak yolundan dönmeyerek, yüzyıllarca ehlibeyte bağlılıklarını sürdürenlerin kutsal günüdür. Kardeşlik, birlik ve dayanışma duygularının, karşılıklı hoşgörü ve anlayışın en güzel örneklerinin yaşandığı bayramdır.

Bu vesileyle, Ğadir Hum Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, adanan adakların, edilen duaların kabul edilmesini diliyor, ilçemizdeki saygı, sevgi ve kardeşliğin tüm dünyaya örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. “ ifadelerine yer verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.