Üç Motosiklet tutkunu, “Mutluluk gidilen yolun üzerindedir, yolun sonunda değil” deyip Türkiye-Gürcistan motosiklet turu yaptı…
Kendisine bilge kişi olarak Sokrates’le Diogenes’i örnek almış olan Yunanlı Filozof Epiktetos’un felsefesi daima pozitiftir. Belki de bu nedenle Epiktetos, “Mutluluk gidilen yolun üzerindedir, yolun sonunda değil” demiştir. Antik çağda yaşayan ve kölelikten filozofluğa uzanan yaşam felsefesi pozitif bir yol çizen Epiktetos’un çağrısına mı uydu, yoksa seyahatlerine başlama sebebini, rüyasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V.) görmesine dayandıran, rüyada Peygamber Efendimize (S.A.V.) “Şefaat Ya Resulallah’’ demesi gerekirken “Seyahat Ya Resulallah” diyecek kadar seyahate ve gezmeye âşık olan seyyahımız Evliya Çelebi’yi mi örnek aldı? Diye düşünmek yerine üç arkadaş motosiklet gezginleri İbrahim Korkmaz, Kasım Eren ve Necdet Erol Çivisöken’in Doğu Anadolu, Karadeniz, Gürcistan – Batum motosiklet turu görenleri ve duyanları etkiledi.
“Her insanın içinde yaşattığı bir tutkusu vardır” diyen üç arkadaş, kendi imkanları ve motosikletleri ile yola çıktı. Bazen gittikleri yerde kamp çadırı kurup kamp ateşi yaktılar, bazen da otel- motel gibi tesislerde konakladılar, ıslandılar, üşüdüler, terlediler, yeri geldi gece bozulan motorlarını 35 km ittiler.
“Heybemizde güzel anılar biriktirdik”
Üç seyyahın motosiklet macerası yaşadıkları kentte ve gittikleri her ilde ilgi odağı oldu. Konakladıkları yerlerde “Bir daha ki sefere daha uzun kalmanız dilekleriyle yolunuz hep açık ve aydınlık olsun” denilerek uğurlandılar.
İskenderun’dan başlattıkları Adıyaman, Malatya, Erzincan, Şiran, Gümüşhane, Trabzon, Uzungöl, Rize, Ayder Yaylası, Batum, Erzurum, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep turunun ardından İskenderun’da sonlandırdıkları gezi ile ilgili Motosiklet gezgini İbrahim Korkmaz, gittikleri yerlerde Hatay üzerine sohbetler yaptıklarını ve ilimizin tanıtımına da katkı sunduklarını ifade ederek “Heybemizde güzel anılar biriktirdik” her ortamda İskenderun ve Hatay’ı konuştuk, Deniz Alayında Askerliğini yapan, yada sanayi kuruluşlarımızda çalışan birçok insanla karşılaştık, güzel sohbette bulunduk, insanlar bizi her gördüğünde tebessümle bakıyorlardı, kimi delimisiniz, kimi helal olsun diyordu, ülkemizin güzellikleri ve bir çok anıyla sağ salim dönmemizin huzuru içerisindeyiz. Binek araçla mı yoksa motosikletle mi gezi yapmak daha güzel deseler, tereddütsüz motosiklet derim. Çünkü ıslanmak, üşümek, terlemek ömrünüzce unutamayacağınız anılara destek oluyor. Yol boyunca bizleri misafir eden, yemek yediren ve yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Dedi.
Gezi ile ilgili duygularını dile getiren motosiklet gezgini Kasım Eren, “İnsanların ilgisi çok güzel. Gittiğimiz güzergahta motosiklet ulaşım aracı olarak da pek kullanılmadığından motosikletli gezginleri görünce insanlar mutlu oluyorlar yada şaşırıyor. Ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar” Dedi.
Sohbet ortamında anı bir kararla turu için hazırlık ve araştırmalara başladıklarını anlatan üç arkadaş, motosiklet ile tura çıkacaklara da önerilerde bulundular.
“Güvenlikli, deneyimli kişilere sorup soruşturularak tura çıkılmalı”
Tura çıkmayı düşünenlere önerilerde bulunan motosiklet gezgini Kasım Eren, “Gidilecek güzergah araştırılmalı, bilinmeli, her yerde kalınılamaz. Nerelerde konaklanacağı, yola çıkarken yanlarına neler almaları gerektiği ve en küçük detaya bile dikkat edilmeli.” dedi.
İskenderun Motosiklet Grubu olarak grup içerisindeki enduro etkinliklerine de katılan üç arkadaş, insanların hayallerinin peşinden koşması kadar güzel bir duygu olmadığını ifade ettiler.