Av: Sert: Havva Zor davası temyize gideceğiz

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Belen ilçesinde, eşi Mikail Zor’u (40) bıçaklayarak öldürdükten sonra, cesedini 4 parçaya bölüp, oturdukları binanın arka bahçesine gömen Havva Zor (35), 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı. Karara itiraz edeceklerini belirten İskenderun Kadın Platformu avukatı Mehtap Sert, davanın takipçisi olduklarını ve temyize gideceklerini ifade etti.

İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 Temmuz  Cuma günü  görülen Havva Zor davasının üçüncü duruşmasında tutuklu yargılanan 2 çocuk annesi Havva Zor’u kadın platformu üyeleri yalnız bırakmayarak takipçi oldu. Havva Zor için mahkeme ‘haksız tahrik indirimi’ yaparak 18 yıl mahkum etti. . Zor’a iyi hal indirimi de uygulayan mahkeme, Havva Zor’un cezasını 15 yıla düşürdü.

Av. Mehtap Sert, “Meşru müdafaa konusunda hala ısrarcıyız. Beraat etmesi konusunda savunmamızı yaptık. Havva, kızını taciz eden kocasını öldürmüştü. Havva’nın öldürdüğü kişi şizofren ve şiddetle ilgili ağzından çıkan her şeyi uygulayan bir kişi. Kızını da öldüreceğine dair beyanda da bulunmuş bu anlamda meşru müdafaa hükümlerinin uygulanması gerekiyordu. Haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimlerini uygulanması olumlu bir gelişme. Takipçisiyiz, temyize kadar gideceğiz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.