- Çiftçilerin ve üretimin desteklenmesi gerekirken, sezon açılmasına rağmen sulama suyu neden bırakılmamıştır? Borcunu ödemeyenler nedeniyle suyun bırakılmaması iddiası doğru mudur?
- Uzun zamandır onarım görmeyen Samandağ sulama kanalındaki yıpranmalar nedeniyle su kaybının yaşanması tarafınızca denetlenmekte midir?42 kırsal mahallenin kullandığı su hattının yenilenmesi için çalışmalarınız var mıdır?
- Samandağ’da sulama suyunun düzenli olarak verilmesi için planladığınız çalışmalarınız var mıdır?
- Tarım üretiminin daha verimli hale gelmesi için suyun sağlıklı, ekonomik ve efektif kullanılması çok önemlidir. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz bunu daha da elzem kılmaktadır. Bakanlığınızın bu konuda çalışmaları var mıdır?
Samandağ’da sezon açılmasına rağmen tarım alanlarında kullanılmak üzere sulama suyu henüz verilmedine dikkat çeken Hatimoğulları, “Çiftçiler adına açıklama yapan Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, “Sulama suyunun henüz bırakılmaması çiftçilerimizi mağdur etmiştir. Vatandaşlar her gün bizleri arayarak konuyla ilgili şikayetlerini dile getirmektedirler… Toprak hiçbir zaman mazeret kabul etmez, onun da bir canlı gibi suya ihtiyacı vardır. Çiftçilerimizin her konuda desteklenmesi gerekirken maalesef mağdur edilmektedirler. İlçemizin tek gelir kaynağı tarımdır, bunun değerini bilelim ve bir an önce bu mağduriyet giderilsin.” İfadelerine yer verdi.
Ayrıca Samandağlı çiftçiler sulama kanalı ile ilgili sorunlarını Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne dilekçe ile sunmuş; Samandağ Sulama Kanalı’nın uzun yıllardır hizmet vermesine karşın artık ihtiyacı karşılayamazduruma geldiğini,kanalın uzun süredir onarım görmediğini söylemişlerdir. Kanaldaki ciddi yıpranmaların önemli oranda su kaybına neden olduğunu, tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesi için bahse konu su hattının ivedilikle yenilenmesinin 42 kırsal mahalle için önemini dile getirmişlerdir.”