“Faillerin, suçluların, çocuk istismarcıların da peşini bırakmayacağız. İki elimiz yakanızda!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kadın Platformu, “Artık yeter  o kirli ellerinizi,o kokuşmuş dillerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin” dediler. İskenderun Kadın Platformu, çocuk istismarcıların da ve faillerinde, suçlularında peşini bırakmayacaklarını belirtti.

İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Makbule Kılınç, ”6 yaşında çocuk evlenebilir” vaazları verenler susturulmadıkça, tayt giyen kız çocuklarını hedef haline getirenler yargılanmadıkça, ”bir babanın öz kızından tahrik olabileceği” fetvaları veren gerici söylemler bitirilmeden, futbol oynayan kız çocuklarını tahkir eden yayınlar susturulmadıkça, bir kereden birşey olmaz anlayışıyla mücadele edilmedikçe, gerçek suçluların ortalıkda dolaşmaya devam edeceğine dikkat çekerek gerekli yasal müdahalenin yapılması gerektiği vurgulandı.

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuk uğradığı cinsel istismar sonrası hastaneye kaldırılmasının ardından çocuğun durumunun iyi ve hastanede tedavi gördüğünü söyleyen Makbule Kılınç, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

Çocuklarımızın  özgürce yaşadıkları bir gelecek için faillerinde, suçlularında peşini bırakmayacağız. İki elimiz yakanızdadır. Bir mağduriyet başka mağduriyet yaratmamalı hedef şaşırtılarak gerçek olmayan haberlerin yayılması ırkçılığı körüklemektedir.Suriyeliler yaptı söylemleri hiç bir resmi kurumda açıklama olmamasına rağmen bunun hızlıca yayılmasının hiç bir faydası yoktur.

Hemen herşey kamuoyunun önüne saçılarak ve herşeyi biranda konuşuşarak ifade edilmez

Çocuğun yaşantısı önemlidir en önemli olan şey o küçücük çocuğun kimliğini kişiliğini kalbini ruhunu korumaktır incitmemektir öncelikle herkesin buna saygı göstermelidir. başta basın olmak üzere herkes buna dikkat etmelidir.çocuğun resimleri asla paylaşılmamalıdır.

TBMM daimi çocuk hakları komisyonu biran önce kurulmalıdır.çocuk hakları bakanlığı gelinen aşamada acilen ele alınmalıdır. Cezalarda arttırım olması bu suçları  engelemiyor.cezaların arttırılması caydırıcı değil.çocuğun sesini duymalı duyurmalıyız.olanların üstünü kapatmadan herkesin çocuklara kulak kabartmalıdırlar. Çocuklara bunların yapılmasının önüne geçmek için çaba sarfetmeliyiz. Bu olay ne ilk nede son ama bizler olmaması için mücadelemize devam edeceğiz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.