Nergizlik İlkokulu ve  Ortaokulu’nda 23 coşkusu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,Nergizlik İlkokulu ve  Ortaokulu’nda coşkuyla kutlandı. 

Şenliğe Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Nergizlik Ortaokulu Müdürü Memduh Gökbaş ve İSKFAD Başkanı Ayhan Karan, İskenderun Dağcılık ve Doğa Sporları Külübü (İDOK), İskenderun Doğa Yürüyüşçüleri ve Fotoğraf Kulübü (İSDOY), İskenderun Rota ve Dağcılık Sporları ve Turkuaz Doğa Yürüyüşçüleri ve  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şube yönetim kurulu üyeleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Şenlik saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda İzmir Marşını ay yıldızlı pelerinli çocukların gösterisi büyük alkış aldı.

Köy okulunda coşkulu bir şekilde gerçekleşen şenlikde çocuklar ilk defa palyaço ile dans edip eğlenceli saatler geçirdi. Gelin kaynana, köylülerin günlük yaşamındam esinlenen parodileri köy sakinleri neşe içinde izledi.

İspanyol dansı, erik dalı, çeşitli dansları oynayan çocuklar, mandal oyunu, halat oyubu gibi geleneksel oyunlarda neşelendiler.

23 Nisan kapsamında İSKFAD, çocukların çektiği fotoğraflardan oluşan Fotoğraf Sergisi ilgiyle izlendi. 16 çocuğa ait 32 fotoğraf, köy yaşantısı ile birlikte doğal yaşamı da ölümsüz kılındı.

İSKFAD Başkanı Ayhan Karan, köydeki çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağanıdır. Bu bayram köydeki çocuklarımızın bu anlamlı çoşkusunu birlikte yaşadık ” dedi. Şenliğe katılan gruplar çocuklara kitap, spor malzemesi ve çeşitli armağanlar sundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.