Antakya Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mahfel Sosyal Tesislerinde gerçekleşen Meclis toplantısı yoklamanın ardından, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada; “Tüm meclis üyelerimize yeni görevlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Milletimiz bizlere teveccühlerini gösterdiler. Şimdi hep birlikte hizmet etme zamanı. İnşallah Antakyamızı yaşanabilir ve layık olduğu görünüme hep birlikte taşıyacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde Rabbim bizlere hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin, ilk meclis toplantımız memleketimize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

CHP Grubu adına dilek ve temennilerini belirten Belediye Meclis Üyesi Adnan Özkaya ise yaptığı konuşmada, tüm meclis üyelerine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi, Antakya’ya hizmet için el birliğiyle çalışacaklarını belirtti.

Daha sonra Mart ayı birleşimine ait tutanak özeti okunup, oylandı, ardından gündeme geçildi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ilk kez toplanan Antakya Belediye Meclisinde divan katip üyelikleri, meclis başkan vekilleri, encümen üyeleri, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonlarının üye seçimleri yapıldı.

Buna göre; 1. Meclis Başkan Vekilliğine Zeki Berber, 2. Meclis Başkan Vekilliğine Niyazi Yıldırım, Antakya Belediye Meclisi’nin iki asil divan katibi üyeliklerine Ömer Gürbüz ve Alev Seçmen, iki yedek divan katibi üyeliklerine Metin Dağlı ve Mithat Kıyak, İmar komisyonu üyeliklerine Mehmet Okay, Mehmet Karaca, Onur Keçecioğlu, Plan ve Bütçe Komisyon üyeliklerine Mehmet Koçak, Adnan Akdaş, Mehmet Hanifi Tolu, Sezer Dönmez Kiracı, Murat Doğan, Encümen üyeliklerine Halil Güllü, Rezzuk Ayoğlu, Ahmet Bebek seçildi.

Antakya Belediye Meclisi’nde organ seçimlerinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce 2018 yılı Faaliyet Raporu hakkında Belediye Meclis üyelerine bilgi verildi ve Faaliyet Raporu oyçokluğuyla kabul edildi.

Antakya Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında ayrıca kurumda görev yapan memurların yasa gereği aldığı Sosyal Denge Tazminat sözleşmelerinin yenilenmesi konusunda Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a Meclis Üyelerince oybirliğiyle yetki verildi.

Antakya Belediye Meclisi oy birliğiyle, gündemin 8. maddesi olan diğer İhtisas Komisyonlarının üye seçimleri ile 2018 yılı Denetim Komisyonu raporunu bir sonraki toplantıda görüşme kararı aldı.

Antakya Belediye Meclisi Nisan ayı 2.toplantısı 15 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 10.00’da toplanacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.