“DÖRTYOL VE ERZİN TÜRKİYE’NİN NARİNCİYE DEPOSU”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Vatan Partisi büyükşehir belediye başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, seçim çalışmalarını Hatay’ın Dörtyol ve Erzin ilçelerinde yürüttü. Seçim çalışmalarına ilçelerin meclis üyeleri de eşlik ettiler.

Dörtyol ve Erzin ilçelerindeki en önemli sorun esnafın işinin kötü olmasıdır. Esnaf özellikle narenciye üretiminin yeterince verimli olmadığını ve narenciyenin para etmemesi sonucu halkın alım gücünün düştüğünü ifade ediyorlar. Dörtyol portakalı, limonu, mandalinesi özel  aroma tadı  açısından son derece farklı yere sahiptir. Türkiye’nin önemli narenciye üretim merkezlerinden biridir. Son dönemlerde insanlar portakal ve mandalineyi gerçek değerine satamadılar.

Vatan Partisi Hatay büyük şehir belediye başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, narenciye üretiminde ihracatın önünü açacak ve ulusal ve uluslar arası tanıtımını yapacak projelerini anlattı.

Yıldırım “ Dörtyol ve Erzin ilçemiz Türkiye’nin narenciye deposudur. Hükümetin yanlış politikalarından ötürü ilçemizde üretilen narenciye ürünleri yeterince ülke için de dışında değerlendirilmiyor. Bizim belediyelerimizde narenciye üretiminin artırılması, kalitenin yükseltilmesi ve Pazar sorunun çözülmesi için projelerimiz hazırdır. Özellikle belediyelerimiz narenciye girdilerinin düşürülmesi için narenciye üreticilerini kooperatifleşmesini sağlayacaktır. Ürünlerinin bu kooperatifler aracılığıyla yurt için de ve yurt dışında pazarlara, üreticiden, tüketiciye ilkesi temelinde ulaştıracaktır. Narenciye üreticisinin elinde malı kalmayacaktır. Yine üreticilerimizin tüccar ve tefecinin eline düşmesine izin vermeyeceğiz. Narenciye üreticilerinden destek istiyoruz. İki ilçemiz Güney’in incisi ve deniz sahilleri vardır. Balıkçılık modern şekilde yapılması, için de denizlerimizin temiz, sanayi atıklarından korunması için planlarımız bulunmaktadır. “ dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.