Kadın Platformu: Esra Yalçın ve Beren Nazlı Yıldız için erkek adalet gerçek adalet işledi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye de kadındın toplumsal cinsiyet eşitliliğinde hak ettiği noktaya ulaşması için erkek adalet değil gerçek adaletin gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü  Av Mehtap Sert, erkek şiddetinin mağduru olan Esra Yalçın ve Beren Nazlı Yıldız için erkek adalet gerçek adalet işlediğine dikkat çekti.

Av. Mehtap Sert, İskenderun’da 28.03.2017 tarihinde erkek şiddetinin mağduru olan Esra Yalçın ve Beren Nazlı Yıldız İskenderun 2.Ağır Ceza mahkemesinin savcılık mütalaasına uygun oy birliği ile verdiği ağırlaştırıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Müebbet ve müebbet cezası Yargıtay tarafından oy birliği ile onanmıştır. Mücadelemizde haklı çıkmış ve kazanmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dün olduğu gibi gelecekte de kimsenin namusu olmayacağımızın verdiği güçle yaşam hakkı elinden alınan Selin Çulha, erkek şiddeti mağduru Berfin Özek ve öz savunma hakkının takipçisi olacağımız Havva Zor için mücadeleye devam edeceğimizi ilan ederiz.

Kadınların yaşadığı erkek şiddetinde en çok korktuğu şey aslında orada olma ile ilgili suçlanma korkusu. Gerçekleşen cinayetlerde bile kadınlarımızın ne giydiğinin, ne yaşadığının, ne söylediğinin olayın vahametinin önüne geçmesi kaçınılmaz olarak yaşanıyor.

Bu süreçte karakolda başlayan ve mahkeme sürecinde de devam eden ötekileştirme politikaları kadınlarımızı mücadele alanlarından geri çekiyor. Basında sürekli 6284 sayılı yasanın başarısızlıkları konuşuluyor.

Kadınların ‘öldürülmüş olma gerçekliği’ değil kimin namusu olduğu tartışılıyor. Erkek adaleti bilinçaltımıza işleniyor. Ancak 0470272019 tarihli Yargıtay onama kararı, kolektif mücadelemizin eseri olan İskenderun Kadın Platformunun dayanışma ruhuna miat olmuştur.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.