VATAN PARTİSİ İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANINI AÇIKLADI.

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Vatan Partisi İskenderun belediye başkanını Beşir Baysoy olarak açıkladı. Vatan Partisi İskenderun ilçe başkanlığı tarafından La Perla Premium Otelinde düzenlenen tanıtım toplantısı gerçekleştirilidl.

Tanıtım Toplantısına Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun ilçe başkanı İbrahim Bedir, Antakya ilçe başkanı Av.Edib Hadimoğulları, Dörtyol ilçe başkanı Recep Şahin katıldılar. Toplantıya partililerde katılarak, adaya destek verdiler.

Toplantının açılışını İskenderun ilçe başkanı İbrahim Bedir Yaptı. Bedir “İskenderun belediye başkanımız tanıtım toplantısına katıldığınız için teşekkür ediyorum. Vatan Partisi adayımız İskenderun için çok güzel programı ile çıkmaktadır.” Dedi.

Vatan Partisi il başkanı Yunus Özgür Yıldırım:

Bu gün tarihi bir ve Türkiye’yi seçeneksiz bırakmaya çalışıyorlar. Biz Vatan Partisi olarak, işçimize, esnafımıza, üreticimize ve milli sanayicimize sunuyoruz. Üreticimiz böyle gitmez diyor, Vatan Partisinin sloganlarından birisi böyle gitmez diye belirlemiştik. Bu sloganımızı Türk Milletinin çeşitli kesimleri dile getirmeye başladı. Öte taraftan ülkemize yönelen Amerikan tehditleri var, bu tehditler özellikle, Suriye’nin kuzeyi ve Doğu Akdeniz’de yoğunlaşmıştır. ABD bu bölgelerden Türk Milletini tehdit etmektedir. Bu tehditlere karşı, TSK,Türk polisi ve korucumuz vatanımız, milletimizi can siperane savunmaktadır. İşte bu şartlarda yerel seçimlere gidiyoruz. Seçenekler içinde ne Cumhur, ne de Millet ittifakının şansı var diyemeyiz. Cumhur ittifakı ekonomide borç batağına batmış durumdadır. Borcu borçla kapatma döneminin bittiğini bilmiyor, üretim ekonomisini kavramış değildir. Millet ittifakı ise Türkiye düşmanlarına sıcak bakan bir ittifak vardır. Doğu Akdeniz’de İsrail, Venezuela meselesinde Amerika’nın yanında tavır koyan, en önemlisi ise PKK’nın siyasi partisi olana HDP ile işbirliğini açıkça yapan bir millet ittifakı vardır. Türkiye’nin geleceğinde ne borç batağında boğulma, ne de bölünme diye seçeneği yoktur. Türkiye’nin tek seçeneği üretim ekonomisine geçerek aşmak ve vatan bütünlüğünü korumaktır. Bu tek seçenek Vatan Partisinin bünyesinde vücut bulmuştur.

İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy.

Ben İskenderun için seçenek olarak Vatan Partisinden belediye başkan adayı oldum. Sistemin partileri İskenderun’da belediye başkanlığı yapmış ve seçenek olmadıklarını göstermişlerdir.

Bizim çok sayıda projelerimiz var:

Canlı bir İskenderun, ekonomik bakımdan gelişmiş bir İskenderun hedefliyoruz. Yani saat akşam yedide dükkanların kapanıp, in, cin top oynayan bir İskenderun istemiyoruz. Esnafı ile, işçisi ile, tüccarı ile emeklisi ile bir şehir öngörüyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için temel şiarımız üreten Türkiye, dedik ve bu doğrultuda adımlarımız olacaktır. Ranta dayalı değil, insanı merkeze alan halk yararına, halkçı belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz. Halkçı belediyeciliğin içini doldurmak gerekiyor. İktidar partisinin belediye başkanı İskenderun’a bir çözüm olamamıştır. İktidar partisi olmasına rağmen İskenderun belediye başkanı İskenderun’a kattığı bir şey yoktur. Diğer ittifak’ın da İskenderun’a vereceği bir katkısı olmayacaktır. İskenderun belediyesi yapmadıklarını büyükşehir yasasının arkasında sığınarak çözemediğini belirtmektedir. Oysa iktidar partisinin bir belediye başkanı

daha çok icraat yapması gerekiyordu. Bunlar yapamaz, bunların belediyecilik anlayışı halkçı ve emekten yana değildir.

Bizim on maddelik İskenderun için projemiz bulunmaktadır.

1. Belediye özel sektörle birlikte iktisadi işletmeler kuracaktır. Belediyenin işlerini bu iktisadi işletmelerle yapacağız.Bu işletmeler İskenderun’a ticari bir değer kazandırırken, aynı zamanda istihdama da büyük katkıları olacaktır. Bu gün belediye hizmetleri taşeron aracılığıyla yapılmaktadır. Bu taşeron şirketler hizmetleri sağlıklı yapmakta, denetilmemekte ve işçileri çok az ücretle çalıştırmaktadır.

2. Biz kıyı şehriyiz ve kıyılarımızdan yeterince yararlanamıyoruz. İskenderun halkı kıyı şeridi ve denizinden yararlanamamaktadır. Balıkça barınağı dediğimiz yerde bir marina hedefliyoruz. Bunlar birbiri ile bağlantılı ve bunu gerçekleştirdiğimizde turizmi canlandıracağız.

3. Deniz taşımacılığını hedefliyoruz. Taşucu, Adana ve Mersin’e taşımacılık yapılabilinir. Zamanla Suriye Lübnan ve Kıbrıs projelerimizin içindedir. Deniz otobüsü seferleri yapılabilinir.

4. Ulusal ve uluslar arası firmaları bir araya getirecek bir fuar olayını gerçekleştirme projemiz vardır. Bu fuar projesinin hizmeti iç piyasayı canlandırmak ve dışarıdan ekonomik bir girdi sağlamaktır.

5. Sanayiyi güçlendirmek, özellikle makine sanayiyi İskenderun’a kazandırmak için çalışmalar yapacağız. Gerekli alt yapı ve lobileri İskenderun’a getirtmeye çalışacağız.

6. Belediyenin kentsel ve kamusal alanda çalışmaları yapacaktır. Yerel kaynaklarından istihdam yaratacağız. Yani dışarıdan belediye de taşeron firma iş yapmayacaktır. Belediyeler hep dışarıdan firmalar vermiş ve onlar buradan yararlanmıştır. Bizim önceliğimiz İskenderun esnafı, İskenderun tüccarı ve İskenderun insanı bu işleri yapacaktır.

7. Taşeron işçilerinin özlük hakları iyileştirilerek, hak ettiği ücretler verilecektir.

8. Şehir toplu taşıma işlerine yöneleceğiz ve çözüm için çalışmalar yapacağız.

9. Öğrencilerimiz için belediye tarafından yurtlar yapılarak, öğrencilerimizin daha sağlık eğitim, daha sağlıklı yaşam için projelerimiz olacaktır.

10. Belediye meclisi dışına bir de halk meclisi şeklinde çalışmaların olması gerektiğini düşünüyoruz. Halkın içinden her mahalleden danışma kurulu şeklinde değerlendirebiliriz.

HÜSEYİN GÜLER

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.