Samandağ Belediyesi ve KOSGEB İl Müdürlüğü ortaklığıyla düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri takdim edildi. 2018 yılının son Uygulamalı Girişimcilik katılım belgeleri , 4’er gün ve 32’şer saat süren eğitimin sonunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 60 genç girişimciye takdim edildi.
27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 14:00’da Samandağ Belediyesi Hizmet binasında bulunan Toplantı Salonunda düzenlenen törende girişicilere girişimcilik belgeleri takdim edildikten sonra toplu fotoğraf çektirdiler.
Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamada:” Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin hedefi halkımızın ekonomisine katkı sunmaktır. Bu çerçevede daha kaliteli bir yaşamın vatandaşlarımıza sağlanmasıdır. Program kapsamında verilen eğitimlerde, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı kavramı ve öğeleri dersleri yer aldı. Ayrıca adaylar, iş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmalarına da katılma fırsatı buldu. Tüm girişimci adayı hemşerilerimize başarılar diliyoruz”. İfadelerine yer verdiler.
KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ 1 OCAK 2019 İTİBARAN DEĞİŞİYOR
Ulusal basında yer alan bilgilere göre:” 2010 yılından bu yana uygulanmakta olan destek programlarından Girişimcilik Destek Programı’nın, KOSGEB’in yeni vizyonu doğrultusunda ve girişimcilerden gelen taleplerin dikkate alınması ile KOSGEB İcra Komitesi tarafından alınan karar çerçevesinde 1 Ocak 2019 itibariyle yerini Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’na bırakacalacağı ifade edildi.
Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında uygulanacak Yeni Girişimci Programı ile imalatçı ve teknoloji tabanlı girişimciliğe daha yüksek miktarda destek sağlanacağı, bu sayede ülke ekonomisinin ihtiyaçlarına daha etkin katkı sağlanacağını, bürokrasinin azaltılması anlamında da girişimci adaylarına daha kolay, sade ve hızlı çözümler sunulacağıifade edildi. 50.000 TL hibe ve 100.000 TL geri ödemeli olarak uygulanan destek üst limitlerinin yeni program ile arttırıldığını, imalatçı ve yenilikçi iş yapacak olan girişimcilerin 360.000 TL’ye kadar, diğer geleneksel sektörlerde faaliyet gösterecek girişimcilerin ise sağladığı istihdam performansına göre 60.000 TL’ye kadar destek alabilecekleri açıklandı.Programın destek oranı arttırılarak %75 olarak belirlendi. Kadın, genç, gazi, engelli ve şehit yakınlarımız için pozitif ayrım gözetilmeye devam edilecek.”