AKİB’den “UYGULAMALI DAHİLDE İŞLEME REJİMİ UZMANLIK EĞİTİMİ”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

30 Kasım-1 Aralık 2018 tarihlerinde (Cuma-Cumartesi) 09.00-17.00 saatleri arasında Adana Sanayi Odası Toplantı Salonunda “Uygulamalı Dahilde İşleme Eğitimi” ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

AKİB Akademi (Akdeniz İhracatçı Birlikleri) tarafından düzenlenecek olan eğitim; dahilde işleme rejimi tanımlamasıyla başlayacak ve Dahilde İşleme Rejimi Tedbirleri, Teminat Uygulamaları, İzin Belgesi (D1 ve D3) ve Tanımı, İzin Belgesi müracaatında ve takip sürecinde dikkat edilecek hususlar ve dahile işleme rejimi prosedürü içindeki diğer bütün konular, Eğitmen Bahar Karalar tarafından anlatılacak.

“İhracatçılarımızın ihtiyaç duyacağı her türlü eğitimi vermeye devam edeceğiz.” 

Konuyla ilgili açıklama yapan AKİB Koordinatör Başkanı Uğur Ateş; “Dahile İşleme Rejimi ihracata yönelik önemli mevzuatlardan biri olup ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve dışarıdan ithal edilen, bu yüzden de ithali gümrük vergisine tabi ara mallara ya da girdilere gümrük muafiyeti getiren bir ihracatı teşvik sistemidir. Bu sistem sayesinde ihracatçıların ham maddeye ulaşımı daha kolay hale gelmiştir. Dahile işleme mevzuatının kapsamlı şekilde bilinmesinin ihracatçılarımıza fayda sağlayacağı düşüncesindeyiz. Bu bağlamda ihracatçılarımızın ihtiyaç duyacağı her türlü eğitimi vermeye devam edeceğiz” dedi.Eğitime katılmak isteyen firmalar www.akib.org.tr  adresinden detaylı bilgi alarak kayıt yaptırabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.