Türk Metal’de Başkan Çakır Varan güven tazeledi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şubesi 3 Olağan Genel Kurulunu Yaptı. Tek liste ile gidilen Genel Kurul’da Şube Başkanı Çakır Varan, yeniden başkanlığa getirildi. Varan, güven tazeledi.

Çakır Varan başkanlığında yeni yönetimini belirleyen Türk Metal Sendikasında İskenderun 1 Nolu Şubesi Şube sekreterliğine Ali Mercimek seçilirken Murat Tankut Cevrioğlu şube mali sekreterliğine, Seyfullah Şahan teşkilatlandırma sekreterliğine,  şube eğitim sekreterliğine ise Musa Kılıç Arslan getirildi. Denetim Kurulu ise Mustafa Dursun, Orkun Yılmaz, Kemal Çağlar’dan oluştu.

Üst kurul delegeliklerine ise Çakır Varan, Musa Kılıçarslan, Murat Tankut Cevrioğlu Ali Mercimek Seyfullah Şahan seçildi. Belediye-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç, İş Kur İskenderun Müdürü Mehmet Yüksel’in de konuk olarak katıldığı genel kurul İskenderun Ramada Otel’de yapıldı.

Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şubesi Başkanı Çakır Varan, sendika üyelerine hitaben yaptığı konuşmada; ülkenin geldiği süreçte sendikal mücadelesi yapmanın zor olduğuna değinen konuşmasında şunları söyledi: “Ortadoğu’daki ateşe bu kadar yakın bir bölgede nüfus dengelerinin altüst olduğu sosyal yapının bile değiştiği bir yerde hak mücadelesi vermek kolay değil.  Çaresiz insanların kayıt dışı işlerde acımasızca sömürüldüğü bir ortamda emek kavgası vermek kolay değil. Ama Zorlu kolay kılanlar var her türlü desteği veren yol gösteren öncelik eden bizi zafere ulaştıranlar var. Onlara genel merkezimize başta Başkanım Sayın Pevrul Kavlak olmak üzere tüm yöneticilerimize teşekkür ederiz. Biliyorum ki başımızda Siz yanımızda bu kardeşlerimiz oldukça zafer hep bizim olacak. Koşullar ne olursa olsun, Türk Metal bayrağı hep en yukarıda olacak.  Ne mutlu bize ne mutlu Türk Metal iyiyim diyene. Koşullar ne olursa olsun Zafer hep bizim olacak dedim. Gerçekten de öyle. Bakın yüzyılın sözleşmesi denilen MESS Sözleşmesi hangi koşullarda imzalandı. Başkasının bırakın sözleşme imzalamayı, kimsenin gıkını bile çıkaramadığı bir ortamda Türk Metal olarak biz Eylemse eylem, görevse görev dedik. Demekle de kalmadık eylemin kralında yaptık.

Üç kişinin bile bir araya gelemediği bir dönemde biz binlerce kişi meydanlarda toplanmaya başardık. her basın açıklamamız birer mitinge her duruşumuz birer eyleme dönüştü. Şube olarak bir olduk birlik olduk genel başkanımızın arkasında durduk. O güzel haberlerle müjdelendiği imkansız denilen bir sözleşme imzaladık.  Bir kez daha bütün imkansızlıklara inat o sözleşmeyi imzalayan hepimizin yüzünü güldüren karanlık günlerde Işık Zor günlerde Umut olan Sayın Genel Başkanımıza teşekkür ederiz. ne mutlu bize ne mutlu onunla aynı çatı altında mücadele edenlere.

MESS sözleşmesi gerçekten de yüzyılın sözleşmesi oldu.Genel başkanımızın sık sık vurguladığı gibi öyle bir sözleşme oldu ki gün geçtikçe değeri artıyor. Sözleşme gereği imzalanan rakamın üzerine Sürekli yeni değerler ekleniyor. Şimdiden aldığımız Zam kümülatif olarak % 50 ye yaklaştı. Bu rakam belki de sözleşmeyi % de 65’ları artacak. Bu bir rekordur. Ama bu rekor bile ve sözleşmesinin önemini anlatmaya yetmez.

Müsaadenizle bir özelliği daha söylemek istiyorum. MESS sözleşmesi sayesinde Münferitler de yukarı çekildi. Yani bütün emekçileri olumlu etkiledi böylesine bir dönemde böyle bir sözleşme imzalayacak başka bir babayiğit bizim Genel başkanımızdan başka bir sendikacı yoktur olamaz. Vallahi de olamaz billahi de olamaz.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.