Tgk’lı Gençler Maske Takıp Lösemi Hastalarına Destek Oldular

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Kasım BAĞDU ve Hatay il Teşkilatı ile beraber Lösemi hastalarına destek olmak için maske takıp Kök hücre ve kan bağışında bulundular…

Ardından açıklama Yapan Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Genel Başkanı Kasım Bağdu şu ifadelerde bulundu.

“Bizler Lösemi kardeşlerimize destek olmak için toplandık. Amacım her zaman olduğu gibi bilinçli bir gençlik olarak hasta gençlerimize abi ve ablalarımıza destek olmaktır.

Yarın bir gün hiç birimizin hasta olmama garantisi yoktur. Hepimiz birer lösemi adayıyız. Aslında lösemi kardeşlerimizin en büyük destekleri moral ve motivasyondur. O yüzden bizler kan ve kök hücre bağışında bulunurken kendilerinin yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz.

“Çoğu insan zannediyor ki, maskeyi hasta oldukları için takıyorlar. Ever hastalar ama taktıkları maskeyle dışarıdan gelecek mikroplara karşı kendilerini korumaya çalışıyorlar. Çünkü lösemi hastalarının aldığı kemoterapi dolayısıyla bağışıklık sitemi çok zayıflıyor. Vücut en ufak bir virüse karşı bile çok hassaslaşıyor ve maskeyi dışarıdan gelen virüslere karşı kendilerini korumak için takılıyor. Maskeyi gören insanlarda hastalığın kendine geçecek düşüncesi oluyor. Aslında tam tersine onlar bizden hastalık kapmamak için maske takıyor.

Bu bağlamda bizler kendilerine her zaman kucak açıyor ve bir an önce eski sağlıklarına kavuşmaları için dua ediyoruz. Allah bir an önce şifa versin. Duyarlı olup destek olan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Daha sonra toplanan grup kan ve kök hücre bağışında bulunarak dağıldı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.