Zeytin alıcısını bekliyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kendisine has tadıyla adından söz ettiren Hatay’da yetişen zeytin, pazarda tüketiciye sunmaya başladı. Her hasat döneminde Hatay’daki perakende ve Hal Pazarında satışa sunulan zeytinler, bu yıl yine İskenderun’da yıkılan hal pazarının civarında kanal boyunca alıcısını bekliyor.

Bu bu yıl yağışların az olması dolayısıyla ürün veriminde düşüş gözlemlediğini belirten zeytin üreticisi, yağışların az olmasının rekolte düşüklüğüne yol açtını söyledi.

Amik Ovası başta olmak üzere Zeytin üretimiyle ünlenen Belen, Çerçikaya, Derekuyu zeytinleri de yavaş  yavaş pazarlarda yerini almaya başladı.  “Topakaşı”, “Halhalı”, “Savrani”, “Sarı haşebi” gibi çeşitleriyle ön plana çıkan Hatay’da bazı zeytin üreticisi de “Zeytin yağmuru ve rüzgarı yesin ki taneler yağlansın. Su ana kadar yağışların az olması zeytin üretimine olumsuz yansıdı. Yağan son yağmurlar zeytin için elzem” dediler.

Pazarda yeşil ve siyah zeytin olarak satılan zeytinler, yağa dönüşünce litresinin 17-18 liradan yukarı yani 20 liraya kadar çıkacağı beklentisinde olan Zeytin üreticileri, zeytinyağının litresinin geçen yıl 14-15 liradan alıcı bulmuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.