MHP MYK üyesi Av. Bahadır Alperen: Hatay Adalet bekliyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yurt dışı oylarıyla Hatay´da milletvekili sayısı 2´den 1´e düşen MHP´nin Hatay’da seçim kurullarına itirazının ardından beklediği cevabı alamayan MHP, Yüksek Seçim Kuruluna gideceğini açıkladı. MHP MYK üyesi Av. Bahadır Alperen, İbrahim Gül, Lütfü Kaşıkçı ve Hatay kurmaylarıyla yaptığı açıklamada; İtirazları YSK’ya taşıyacaklarını söyledi.

Hatay’da yaşanan gelişmelerin Tüm Türkiye ve yurtdışı medyasının takibinde olduğunu kaydeden Alperen, “Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Tüm ülkemizin gözü Hatay’a çevrilmiştir Yurtdışından bazı Medya organlarını Hatay’daki seçim sonuçlarını takip ettiğini biliyoruz. Hatay Adalet beklemektedir. Adaletin her halükarda tecelli edeceğine olan inancımız tamdır. Ülkücü Milliyetçi Hareket helal oylarının peşindedir. Sayın Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli beyin dikkatli ve titizlikle bizden hariç diğer siyasi partiler de süreci takip etmektedir.  Milliyetçi hareketin helal organik oylarını Tırnak içinde söylüyorum Sehven yazılmış oylarını hiç kimseye kaptırmaya cağız. Yapılan bu yanlışlıklar muhakkak ki Seçim Kurulu’ndan dönecektir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı bir tek dahi oy bile önemlidir. Biz bu işin peşindeyiz. Hukuk sınırları çerçevesinde tüm müracaatlarımızı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

“Oylar sayılırken, tutanaklara girerken Sehven

yapılan hatalar ve eksikliklerin olduğu inancındayız”

Alperen açıklamamsının devamında; “Yurtdışında kullanılan oyların sayılmasıyla milletvekili sıralamalarında anlık değişmeler olmuştur. Örneğin 24 Haziran seçimlerinde Cumhur ittifakı Hatay’da 6 milletvekili çıkarmıştır. 5 ilçenin 17 İlçe Seçim Kurulu’nda bulunan tüm Sandıklara tarafımızca itiraz edilmiştir. İtirazlar sonucu bazı sandıkların açılmasına karar verilmiştir. Yurtdışı oyları hanesine Adalet Partisi’nin oy sayısı 14000 yazılırken Milliyetçi Hareket Partisi’nin hanesinde 2200 sayı yazılmıştır.  Biz vatandaşımızın iradesine her zaman saygılıyız. Ancak şunu söylemeliyiz ki yerel sandıkta Hatay ilinde yapılan sayım döküm işlemleri sırasında sandık sonuç tutanağı işlenmesinde çizelgeye işlenmesinde Sehven yapılan hatalar ve eksikliklerin olduğu inancındayız. Bazı sandıklarda Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilen oyların geçersiz, bazılarında ise Hüda-Par’a yazıldığı Cumhur ittifakına verilen bir takım oylarında gerçek adresinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğuna dair çok somut delilerimiz mevcuttur.  İlçe Seçim kurullarına ve devamında il Seçim Kurulu’na yapmış olduğumuz itirazlarda ekseriyetle bunları yazdık söyledik. Adil ve şeffaf olan seçimlere gölge düşmemesi gerekir. Milletin iradesi sandığa sağlıklı bir şekilde yansımıştır.  Tekrar söylüyorum, endişemiz odur ki; sehven yapılan yanlışlık ve hatalar eksiklikler sonucu etkilememelidir. “ dedi.

İbrahim Gül: “Emek hırsızlığından vazgeçin”

İbrahim Gül ise gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada; Milliyetçi Hareketin mücadelesine asla haram katmadığını belirterek “Bu güzel kentte yaşayan herkes bilir ki; Milliyetçi Hareket Partisi yaptığı tüm mücadelelerine asla haram katmazlar. Yaptığımız mücadeleyi de her dönem her zaman tüm Hataylılar takdirle karşılar ve karşılamıştır. Yaptığımız mücadelenin sonucuna karşı takdirle durması gerekenler, saygı duyması gerekenler maalesef hile katmaya çalışmışlardır. Biz bunlara diyoruz ki; eğer bunu devam ettirirseniz Ne bu dünyada anne ahrette bunun hesabını veremezsiniz.  Emek hırsızlığı milletimizin karşı durdu ve her zaman da karşısında duracağı bir hırsızlıktır. Bundan vazgeçin diyoruz. Siyaset arenasında mücadelenin sonucuna saygı duyması gerekenler maalesef hile katmaya çalışmışlardır” dedi.

Lütfü Kaşıkçı, ise açıklamamsında şu görüşleri paylaştı: Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de dediği gibi biz politikacı değiliz biz dava adamıyız. Bu süreçte iki amacımız vardı: Biri Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yapmak. Öteki de Milliyetçi Hareket Partisi’ni mecliste güçlü yapmak indir amacımız buydu seçim sonuçlarına bakılınca sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasında biz Milliyetçi Hareket partilerinde büyük katkısı olduğunu herkesin gördüğünü biliyoruz.  Milliyetçi Hareket Partisi, bir fire dahi vermeden desteklemiştir. Parlamentoda Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur ittifakı Hatay’da başarılı olmuştur. Bu süreçte Biz seçim gecesi Hatay’da 2 milletvekili çıkartmanın onuruyla gururuyla aşırıya kaçmadan sevincimizi mutluluğumuzu yaşadık. Ertesi gün yurtdışı oyların dan kaynaklanan bir durum vardı.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.